Baggrund

Citat
”Jeg hedder Luna. Det er et åndssvagt navn, synes jeg. Det passer ikke til mig. Jeg skal flytte i dag, og selvfølgelig pisser det ned. Vi kører i min moster Brittas gamle Fiat Punto; mig, min moster, hendes mand Kurt og deres lille 10-årige snotunge, Natasha. Jeg har boet sammen med dem i deres 3-værelsers, siden min mor døde. Det er længe siden nu.”
”Standpunkt”, s. 7.

Louise Bach er født den 19. november 1985 i Randers. Hun flyttede til Aarhus for at studere på universitetet og er cand.mag. i Nordisk sprog og litteratur med suppleringsfag i Filosofi og idéhistorie. Hun debuterede som forfatter i 2007 med digtsamlingen ”Emergens”, som er skrevet i samarbejde med forfatteren Kaare Bergh.

Louise Bach og Kaare Bergh etablerede i 2010 Forlaget Nulpunkt, og kort tid efter udkom Louise Bachs debutroman ”Standpunkt”, som er første bind i en planlagt trilogi. I 2013 udkom andet bind med titlen ”Himlen over Vanløse Allé”. Louise Bachs ungdomsromaner handler om vrede, ensomhed, sex, stoffer, selvdestruktiv adfærd og en teenagepiges forsøg på at finde en identitet. I et interview til Aarhus Stiftstidende siger hun om sit forfatterskab: ”For mange unge mennesker er det svært at finde frem til hvem, man er. Det handler meget om at iscenesætte sig selv, om hvordan man kan og skal gøre det. I den forbindelse er der mange tabuer og det er dem, jeg gerne vil sætte i spil”. (Marianne Fischer: Ung forfatter udfordrer tabuer. Aarhus Stiftstidende, 2010-05-09).

Louise Bach kender godt selv til den vrede, som hovedpersonen Luna føler, men derudover er der kun lidt af forfatteren selv i bøgerne: ”Jeg har i lange perioder af mit liv følt, at jeg var anderledes og ikke rigtig passede ind – men jeg har aldrig skadet mig selv.” (Steffen Larsen: Pigen fra Randers. Børn og bøger, s. 33-35, årgang 67, nummer 3, 2014).

Ifølge Louise Bach er ideen med Forlaget Nulpunkt at udgive litteratur på kanten. Hun mener, at der går mange unge forfatterspirer rundt, som har en mere eksperimenterende stil, og som får afvist deres manuskripter af de etablerede forlag. Det er den slags litteratur, som Forlaget Nulpunkt gerne vil udgive. Louise Bach er inspireret af forfattere som Jakob Ejersbo, der bl.a. har skrevet ”Nordkraft”, og Knut Hamsun (især hans roman ”Sult”). Musik er ligeledes en stor inspirationskilde for forfatteren, især Joy Division, og hun er begejstret for Lars von Triers film.