Baggrund

Citat
”Stormen hyler omkring tårnet og rusker i parkens høje træer. Et lyn skærer gennem natten efterfulgt af et tordenskrald, der får de tykke mure til at ryste. Anna sidder stift op i sengen og stirrer på ruderne, der bliver oplyst af nye blitz. Hun bider sig i læben og mærker smagen af blod. – Uffe! råber hun, men hendes bror hører hende ikke (…)”
”Himmelborgen”, s. 9.

Charlotte Blay blev født 1938 som datter af en skipper. Gennem hele sin barndom i Svendborg fortalte hendes far de værste skipperhistorier, han kunne finde på. Det inspirerede datteren til selv at finde på sjove og spændende historier – og det har hun så fortsat med, og hun har altid haft en livlig fantasi: ”Jeg blev forfatter, fordi jeg ville have lov til at lyve. Da jeg var barn gik jeg rundt og fandt på de mest utrolige historier. F.eks. kom jeg en dag for sent i skole, fordi der var sluppet en tiger ud af et omrejsende cirkus og vejen derfor var spærret af. Jeg fik så at vide, at det jo var løgn, det jeg sagde. Da jeg siden fandt ud af at forfattere godt må lyve, besluttede jeg mig til, at sådan en ville jeg være.” (Mød Charlotte Blay. Palles Gavebod). Hun har indtil nu udgivet ca. 80 bøger for børn og unge (og et par stykker for voksne), skrevet sangtekster for Povl Kjøller (f.eks. ”Jeg har en rokketand”) kogebøger og manuskripter for Danmarks Radio.

Charlotte Blay er gift med fotografen Jørgen Windfeldt og har tre døtre. Hun er meget nysgerrig, og da hendes børn flyttede hjemmefra, begyndte hun selv at se sig om i verden. Hun har rejst meget, og mange af hendes nyere bøger foregår uden for landets grænser, i Ghana, Vietnam, Nicaragua, Kenya, Australien, Kroatien – og især på Island, hvor hun hver sommer rejser op for at ride over vulkanøen og nyde den storslåede natur.

Selv bor hun også tæt på naturen i Danmark. Hun har f.eks. boet ved Arresø i Nordsjælland, og familien har altid haft mange dyr. De seneste 10 år har hun boet på Gjorslev Slot på Sydsjælland, hvor hun bl.a. har fundet inspiration til sin historiske roman ”Himmelborgens hemmeligheder”.

Fælles for hendes bøger er, at natur og dyr altid spiller en stor rolle i dem – især hunde, men også ofte heste. Fælles for bøgerne er også, at de er nemme at komme i gang med og at de fortæller gode og spændende historier.