Forfatterskabet & genrerne

Dennis’ hidtidige forfatterskab er på flere måder meget varieret:- Bøgerne henvender sig til forskellige aldersgrupper: der er illustrerede børnebøger, fx Snevampyren, der er ungdomsromaner, fx Jord i hovedet, og der er voksenbøger, fx Relief.
- Der er romaner og novellesamlinger, fx Midnatstimen, Grønne øjne og Måske.
- Der er forskellige genrer, fx realisme, humor, krimi, gys/horror, splatter, fantasy og science fiction. Dog er det karakteristisk, at humoren går igennem langt det meste af forfatterskabet – på tværs af genrer og målgrupper.

Da Dennis i 1981 debuterede med Kærlighed ved første hik, var det først og fremmest som humoristisk børne- og ungdomsforfatter , en betegnelse, der også dækker hans næste bog, Er du blød, mand? (1982), samt Jord i hovedet (1984) og Hår(d) (1999), selvom hovedpersonen i sidstnævnte er noget ældre end hovedpersonerne i ungdomsromanerne fra 80erne.

Men i Balladen om den forsvundne mumie (første bog i serien om Freddy og monstrene), som udkommer i 1982, er det ikke længere realismen, der drager. Det viser sig nemlig for den 11-årige Freddy, at de monstre han læser om i tegneseriebladet SLIM er virkelige, men gemmer sig på et voksmuseum. Freddy-bøgerne markerer således et skel, hvor Dennis begynder at skrive fantastisk – en betegnelse der rummer tre genrer: horror, science fiction og fantasy.