Baggrund

Citat
”Sort. Sort. Sort. Tænk, at der kan være så meget mørke i verden. Jeg kan ikke se himlen over mig eller jorden under mig. Jeg kan kun mærke farten. Mon vi har ramt et sort hul? Er vi ved at forsvinde ind i intetheden til et endnu mørkere mørke? Til alt held lyser katten i natten”.
”Tavs”, s. 67.

Camilla Hübbe blev født i København i 1963 og voksede bl.a. op i bydelen Østerbro. Forfatteren fremhæver selv, at hun nød at vokse op i storbyen, hvor kvarterets børn kunne køre på rulleskøjter på Langelinie og lege i Blindeinstituttets have. Camilla Hübbe var blandt de første piger, som blev optaget på Sankt Annæ Gymnasium i Valby. Skolen havde tidligere kun optaget drenge, der sang i Københavns drengekor, men optog nu også musikalske piger. I gymnasiet mødte hun Maria Bramsen, som siden hen skulle bliver kendt som forsanger i de danske bands Tøsedrengene og Ray Dee Ohh.

Efter studentereksamen startede Camilla Hübbe på studiet dramaturgi i Aarhus, og da hun var færdig med sin uddannelse arbejdede hun de næste 15 år på diverse teatre, blandt andet Det Kongelige Teater, med især opsætninger af klassikere. Hun kastede sig herefter over tv-mediet som manuskriptkonsulent i Danmarks Radio. Camilla Hübbe er en af hovedforfatterne bag den succesfulde tv-serie ”Nynne”, som blev sendt på TV3 i 2006.

Efter arbejdet med ”Nynne” begyndte Camilla Hübbe at skrive sine egne ting. Til en nytårsaften mødte hun igen sin gamle gymnasieveninde Maria Bramsen, som havde lagt sangen på hylden og nu lavede illustrationer. De besluttede at lave en bog sammen, hvilket resulterede i børnebogen ”Cirkus Saragossa” skrevet af Camilla Hübbe og illustreret af Maria Bramsen. Bogen var Camilla Hübbes debut som skønlitterær børnebogsforfatter. Hun fremhæver selv, at det gode ved at være forfatter er, at alt kan lade sig gøre i det fiktive univers: ”Som forfatter kan alt lade sig gøre, man kan bestige Mount Everest, være helt, bangebuks, verdensborger”, forklarer Camilla Hübbe (Camilla Hübbe. Biografi. www.boernelitteratur.dk).

Hun fremhæver i samme interview det særlige ved at skrive til børn og fortæller samtidig, at hendes egne børn er hendes vigtigste inspirationskilder og kritikere: ”Inspirationen til mine bøger er Karla Roberta og Frode, mine børn, som kritisk og tålmodigt har lyttet til de bøger, jeg har skrevet. Da jeg slog loppen Leila fra Lugano ihjel i min første Saragossabog, blev de så kede af det, at jeg skyndte mig at genoplive hende. For mig er det at skrive børnebøger at lytte til børn og give dem lyst til at lytte til mig”.

Camilla Hübbe var en af manuskriptforfatterne på julekalenderen ”Tvillingerne og julemanden”, som blev vist på TV2 i december 2013. De illustrerede bøger ”Tavs”, ”Louis Armstærk” og ”Nord” er blevet til i samarbejde med illustrator Rasmus Meisler.