Bjørnejagten

Bjørnejagten er den første børnebog i Jørgen Liljensøes forfatterskab, og den foregår også i Grønland, ved Scoresbysund.

Drengen Gaba på 14 år har fået nys om, at der er set bjørn, og sammen med sin veninde på 13 og deres to hunde tager han af sted for at jage den før bopladsens voksne mænd.

Gaba er forældreløs og bor hos sin gamle bedstefar. Han føler sig derfor underlegen i forhold til de andre unge mænd i det lille samfund, hvis fædre er dygtige jægere. Det gør børnene dårligt på jagten.

De driver til havs på en isflage og ender 500 km længere nede på østkysten, hvor de overvintrer i en husruin. De klare sig gennem den lange vinter ved hjælp af al den viden om eskimoernes gamle overlevelsesmetoder, som de har fra den gamle bedstefars talrige historier.

Da foråret kommer, er de rustet til hjemturen og modtages af bedstefaderen, der som den eneste hele tiden har troet på, at de ville klare sig. Bjørnejagten er en nok usandsynlig, men fantastisk spændende bog, som i tilgift giver en mængde viden om den gamle eskimoiske kultur. Sproget flyder rask af sted, og bogen er fremragende til oplæsning.