Baggrund

Citat
”Det er det samme hver eneste gang. Man kunne godt få mistanke om, at tiden står stille, tænker Lydia. Hvis det ikke havde været for det store ur på væggen. Det tikker dem højt og taktfast nærmere afslutningen. Og kalenderen på væggen ved klaveret viser, at der trods alt er tale om dagen i dag og ikke den i går. Rødt på hvidt. Fredag den 9. oktober 2009.”
”Nu, for helvede”, s. 180.

Den norske forfatter Heidi Linde er født i 1973 i Asker og vokset op i Kongsvinger, i det hun selv kalder en ”familie uden kunstneriske tilbøjeligheder” (Ragnhild Plesner: Ikke bare ung og urban. Aftenposten, 2002-09-30). Familien bestod af en storesøster og forældre, der begge var inden for politiet.

Heidi Linde fortæller, at forfattertrangen kom tidligt: ”Allerede da jeg var 11-12 år gammel, havde jeg et stort ønske om at blive forfatter. Jeg har altid skrevet, og selvom jeg fik læst meget højt som barn, var der ingen i familien eller omgangskredsen, der skrev.” (Interview med forfatterweb, 2012).

Efter et ophold på en norsk højskole var hun i kibbutz i Israel. Senere gik på hun på forfatterstudiet på Høgskolen i Bø, hvor hun – ifølge hende selv – skrev nogle virkelig dårlige prosatekster: ”Jeg havde et romantisk forhold til at skrive. Troede på inspiration, afprøvede forfatterrollen, kæmpede med at drikke rødvin selv om det var smertefuldt, og skrev om natten fordi jeg troede det blev bedst på det tidspunkt.” (Ragnhild Plesner: Ikke bare ung og urban. Aftenposten, 2002-09-30). Da hun efterfølgende gik på manuskriptlinjen på Den norske Filmskolen i Lillehammer, lærte hun sig ordentlige arbejdsrutiner: ”Selvfølgelig kan man ikke bare tvinge sig hele tiden. Men for mig drejer det sig om disciplin. At skrive er noget jordnært.” (Ragnhild Plesner: Ikke bare ung og urban. Aftenposten, 2002-09-30). Linde har også læst litteraturvidenskab, og siden hun blev færdig på filmskolen i 2002, har hun været forfatter på heltid.

Heidi Linde havde efter eget udsagn skrivekløe i fingrene i sin opvækst, og havde sin debut som børnebogsforfatter i 1998 med bogen ”Myggstikk”. Siden da har hun skrevet en række børnebøger, hvoraf flere er oversat til dansk og fransk. Hendes første bog for voksne kom i 2002 med titlen ”Under bordet”. Udover de skønlitterære bøger har hun skrevet manuskripter til flere norske kortfilm og skriver i dag også dramatik til tv og radio.

I dag bor Heidi Linde i Nydalen i Oslo med sin mand, der er journalist og deres tvillingesønner.