Baggrund

Citat
”Hans død blev min tidsregning, mit dengang og nu. Alligevel har jeg sjældent tænkt på ham. Jeg kan ikke tænke på ham. Det, jeg kan tænke på, er, hvor stille der blev. Der blev stille, og det er der stadig. Stilheden er blevet overdøvende, men den er der stadig, Tag ikke fejl, den er her stadig. Da min lillebror døde, blev der slukket for lyden i mit liv.”
”Et andet sted”, s. 35.

Signe Langtved Pallisgaard blev født i Charlottenlund nord for København i 1978. Når forfatteren selv tænker tilbage, havde bøgerne allerede en vigtig betydning i hendes barndom. ”I en tidlig alder (…) forstod jeg, at lige meget hvor mange mennesker, der var omkring mig, kunne jeg altid være helt alene, hvis bare jeg rettede blikket og tankerne mod en bog, og det gælder også omvendt, lige meget hvor alene jeg var – og er, giver bøgerne mig selskab. Så længe jeg kan huske tilbage har det at læse holdt et eller andet diffust fra døren. Det har givet mig en indgang, en udvej, et frirum fra det, jeg af og til tænker på som ”den store ensomhed”.” (Signe Langtved Pallisgaard: Den store ensomhed. Litteratursiden, 2014-06-16).

Signe Langtved Pallisgaard har en kandidatuddannelse i dansk og kunsthistorie fra Københavns Universitet og har gennem en årrække arbejdet på Gentofte Hovedbibliotek som litteraturkonsulent. Hun har desuden anmeldt bøger for den nordsjællandske lokalavis Villabyerne. Under en ferie i Californien i år 2000 læste Signe Langtved Pallisgaard den russiske forfatter Lev Tolstojs kærlighedsroman ”Anna Karenina”, og det blev begyndelse på det, der siden skulle blive til hendes debutroman: ”Det var en spændende tematik, som jeg fik lyst til selv at skrive om. Det handler om de valg, vi tager i livet. I dette tilfælde kvinden, der vælger mellem trygheden og passionen.” (Kasper Schütt-Jensen: At drømme om et andet sted. Jyllands-Posten, 2014-01-16).

Det følgende årti skrev og omskrev Pallisgaard sin roman og var i kontakt med en række forlag, før hun i 2013 fik sin bog antaget til udgivelse på forlaget Lindhardt & Ringhof: ”Ethvert liv har en række øjeblikke, der ændrer dets kurs. Den 11. marts klokken 16.21 fik jeg den bedste mail, jeg nogensinde har fået. Den var fra Hans Henrik Schwab og der stod, at min roman var antaget til udgivelse på Lindhardt & Ringhof. De to Super Best-indkøbsposer røg ud af mine hænder og jeg drattede om på gulvet, så lykkelig blev jeg.” (Signe Langtved Pallisgaard: Tanker på vej til tryk. Bogbloggen.com, 2013-11-19).

I 2014 udkom hendes debutroman ”Et andet sted”, og Signe Langtved Pallisgaard har allerede mange ideer til sit næste bogprojekt: ”Jeg vil gerne i gang med et større familiefortælling. For hvad er det egentlig, der skaber en familie? Næste gang vil jeg gerne have fat i de store linjer.” (Kasper Schütt-Jensen: At drømme om et andet sted. Jyllands-Posten, 2014-01-16).

Signe Langtved Pallisgaard er forfatterambassadør på litteratursiden og skriver anmeldelser og blogindlæg på www.litteratursiden.dk. Hun er gift og bor i Lyngby med sin mand og deres to børn.