Anne Pedersen

Artikel type
illustratorer
Kirsten Bystrup. 2003.
Main image
Pedersen, Anne
Foto:Polfoto

Dansk illustrator. Har hovedsageligt illustreret børnebøger.

Anne Pedersens nøjes ikke med ”at oplyse (”illustrere”) teksten”. Teksten er ikke det væsentligste, der er ikke den traditionelle rangordning mellem ord og billede i de bøger, hun illustrerer. Anne Pedersen opfatter snarere teksten som et udgangspunkt, et afsæt for sin egen personlige billedskaben. Hun dyrker det groteske, det manierede, det voldsomme. Hun dæmper ikke tonen – tværtimod. Anne Pedersen søger ikke harmoni, bruger ikke kompositionen til at styre øjet. Hun vil netop ikke bestemme, hvad der er det væsentlige i billedet. Derimod inviterer hun læseren på selvstændig opdagelse. Sagt på en anden måde, så lægger billedet op til en samtidighed i aflæsningen, som ganske godt modsvarer børns vanthed med at bruge andre, fx elektroniske, billedmediers udtryksmåder. Billedet er dynamisk – man kan gå ind i det hvor som helst. Anne Pedersen har et glimt i øjet og en ræv bag øret. Hun kan godt lide at udfordre, overraske og drille sin læser!

29468915

Blå bog

Født: 1969 i Nordjylland.

Bor i København.

Uddannelse: Studier ved Designskolen i Kolding 1989-94 med afgang fra Institut i Visuel Kommunikation. Var ansat på tegnestuen Kontrapunkt 1994-95 og har derefter arbejdet freelance med såvel bøger til børn som andre typer af tegneopgaver.

Debut: Hr. Flugt går under jorden, 1995.

Priser: Kulturministeriets Illustratorpris. 1995 Danmarks Skolebibliotekarforenings Børnebogspris 1999, hvor prisen gik til Designskolen i Kolding repræsenteret ved lærer Ken Denning, illustrator Lilian Brøgger og de fire elever Mette-Kirstine Bak, Tine Modeweg-Hansen, Cato Thau-Jensen og Anne Pedersen.

Seneste udgivelse: Heksemutter og lille Svovlhat - av! Klematis, 2012. Billedbog.

Yndlingsforfatter: Villy Sørensen, Louis Jensen.

Yndlingsmaler: Sven Wiig Hansen.

Særlige interesser: at se gode film.