Indledning

Citat
Hun bifalder fortsat ikke ægteskabet som institution, om end hun selv er lykkelig gift nu på attende år med det, hun kalder sin "spouse-creature".

Tamora Pierce er født i december 1954 og har to yngre søstre. Hun er opvokset på landet, helt derude hvor man rent faktisk hentede vand fra en brønd! Ægteskabet mellem forældrene var ikke helt gnidningsløst. De giftede sig af kærlighed, men moderens familie syntes, at deres datter giftede sig under sin stand og brød sig ikke om hendes valg. De flyttede til San Francisco by i 1963, hvor de boede indtil året efter forældrene blev skilt. I 1969 flyttede hun med sine søskende og mor tilbage til landet, hvor Tamora Pierce stadig synes, at hun var anderledes end de andre piger på sin alder. Hun tilskriver selv sin far æren for, at hun begyndte at skrive, og skilsmissen har uden tvivl også sat sig dybe spor hos hende. Hun bifalder fortsat ikke ægteskabet som institution, om end hun selv er lykkelig gift nu på attende år, med det hun kalder sin "spouse-creature" ("ægtemand-dyr"). Det er derfor temmelig symbolsk, når Alanna i Pierces debutroman ikke har spor lyst til at gifte sig, men har lange (og til tider samtidige) forhold til tre mænd i løbet af roman-kvartetten.

Hun skrev første version af Løvindens sang i 1976, mens hun boede hos sin far og stedmor i Idaho. Herefter flyttede hun til New York, hvor hun fik arbejde i et litterært agentur. Oprindeligt var ”Løvindens Sang” tænkt til voksne, men hun fik anbefalet at skrive den om til fire bøger henvendt til unge, hvilket da også skete. Efter udgivelsen forsøgte hun at leve ved at læse manuskripter for forlag, skrive artikler m.m. og ti år efter, i 1992, så hun sig endelig i stand til at leve af at skrive. Hun holder ofte foredrag om sine romaner på bl.a. skoler. Hun bor på Manhattan med sin mand, fire katte og to undulater.