Baggrund

Citat
”Ingen i Seattle kan lide mig. Den dag, jeg ankom, gik jeg i Macy´s for at købe en madras. Jeg spurgte, om der var nogen, der kunne betjene mig. ”Du er da vist ikke herfra, hva´?” sagde damen. ”Jeg kan mærke det på din energi.” Hvad for en energi var det lige? Den energi, med hvilken jeg bad om at blive betjent af en madrasdame i en madrasafdeling?”
”Hvor blev du af, Bernadette”, s. 131.

Bernadette Fox, hovedpersonen i Semples anden roman, ”Hvor blev du af, Bernadette”, er asocial, negativ og gået i eksil i en by, hun hader. For nogle år siden kunne det være en beskrivelse af Maria Semple selv, og denne livskrise blev afsættet for hendes gennembrudsroman.

I 2008 flyttede hun med mand og barn fra Hollywood og en strålende karriere som manuskriptforfatter for tv-serier som ”Beverly Hills 90210”, ”Ellen” og ”Arrested Development”. Hendes mand var i tyve år manuskriptforfatter på ”The Simpsons”, men nu havde de begge fået nok af Hollywood, og de flyttede til Seattle. Samtidig udkom Semples første roman, ”This One is Mine” (2008), som både hun og forlaget havde store forventninger til.

Men romanen floppede, og Semple så pludselig sig selv som en stor fiasko. ”Bogen solgte slet ikke som ventet, og jeg var knust. Jeg sad alene i Seattle uden venner. I en by, jeg ikke forstod og ikke brød mig om. Jeg var så flov over min fiasko, at jeg troede, jeg aldrig skulle skrive igen. Og i stedet for selv at tage ansvaret bebrejdede jeg byen og de mennesker, der boede i den. Jeg besluttede mig for at hade dem alle og give dem skylden for min elendighed.” (Lea Holtze: Kærlighed er at kende et menneske. Kristeligt Dagblad, 2013-04-19).

Som Semples forunderlige hovedperson, Bernadette Fox, er også Semple uddannet på nogle af USAs bedste skoler, kostskolen Choate Rosemary Hall og Barnard College, University of Columbia. Da hun solgte et filmmanuskript til Twentieth Century Fox, afbrød hun studierne og flyttede til Los Angeles. Filmen blev dog aldrig lavet, men den blev startskuddet til en længere karriere som manuskriptforfatter.

I dag bor Semple, på trods af det indledende had til byen, i Seattle med sin mand og deres fælles datter.