Baggrund

Citat
“Der findes mange, mange slags bøger her i verden, og det er heldigt nok, for der findes også mange, mange slags mennesker, og de vil alle sammen gerne læse noget forskelligt. For eksempel bør folk, der hader historier om små børn, der bliver udsat for de frygteligste ting, straks lægge denne bog væk”.

“Den onde greve” s. 75.

Lemony Snicket, der på dansk betyder noget i retning af citronagtig gyde, er et pseudonym for den amerikanske forfatter Daniel Handler. Forfatteren er født og opvokset i San Francisco i Californien. I løbet af sin opvækst var han blandt andet medlem af San Franciscos drengekor og begyndte siden hen at spille harmonika. Efter sin college-eksamen fra Lowell High School var musikken fortsat en vigtig del af Handlers liv. Han spillede blandt andet i forskellige bands. Som voksen er han blevet en anerkendt musiker, der har spillet harmoni på en række pladeindspilninger – han har blandt andet medvirket på pladen “69 Love Songs” af Magnitic Fields. Som voksenbogsforfatter debuterede Handler med romanen “The Basic Eight” i 1998 og herefter fulgte romanen “Watch your Mouth”, som forfatteren selv har kaldt en opera i bogform. Handler har desuden haft succes som manuskriptforfatter til flere film.

Daniel Handler fandt på Lemony Snicket som et hemmeligt navn, han kunne bruge i sit researcharbejde til romanen “The Basic Eight”. I stedet for at bruge sit rigtige navn på mailinglisterne til de organisationer på den politiske højrefløj, han undersøgte, begyndte Handler at anvende pseudonymet. Navnet blev hurtigt også en intern joke blandt Handlers venner, som blandt andet bestilte pizzaer under navnet Lemony Snicket og opfandt en drik med navnet Snicket. Da Daniel Handler begyndte at skrive børnebøger, besluttede han sig for at bruge navnet som en måde at tilføje mystik og humor til hele fortællingens univers.

Det lå ellers ikke i kortene, at Daniel Handler skulle blive børnebogsforfatter. Han var ikke begejstret for børnelitteratur og var i første omgang afvisende over for ideen, da en forlagsredaktør opfordrede ham til at give sig i kast med en børnebog. Redaktøren foreslog imidlertid, at Handler kunne bruge sin kritik af den gængse børnebogslitteratur som et element i sine egne udgivelser til børn – og den idé tiltalte den unge forfatter. Daniel Handler er gift og bosat i San Francisco.