Om Ulf Stark - barndommen

Ulf Stark er en af Sveriges mest læste børne- og ungdomsforfattere. Han blev født i 1944 i Stureby, en sydlig forstad til Stockholm, hvor han også voksede op. Faren, Kurth Stark, var tandlæge og havde praksis i hjemmet.

Ifølge Ulf Starks egne oplysninger havde han svært ved - som vel mange af den tids børn - at komme ind på livet af faren: "Det er underligt at man lever hele sin opvækst så tæt på hinanden og aldrig kommer hinanden nærmere."

Farens praksis var og forblev noget fremmed, noget man knapt måtte gå ind i." "Min far var et menneske, der ville have orden og system på alting." Ulf Stark mener selv, at hans forfatterskab også kan ses som en drengs desperate forsøg på at komme sin far nærmere.

Faren havde ambitioner på Ulfs vegne, så som 9-årig blev han sat i en fin privatskole. For forfatteren var det ikke en god oplevelse: "Jeg har stadig mareridt om min skoletid." Han følte sig uden for og set ned på af de andre elever: "De var jo så snobbede! De hed Adelcreutz hele bundtet og boede i store, fine gamle huse i Östermalm."