Stefan, Karin og de andre - og Martin

Kerstin Sundhs første bøger er oplæsningsbøger for mindre børn. De handler ofte om almindelige børns almindelige hverdag med problemer, som for den voksne forekommer små, men for barnet er store og væsentlige. I Fødselsdagen, der blev væk , glemmer hele familien Stefans 6-års fødselsdag, da en ny baby melder sin ankomst. For Stefan er det en katastrofe, som sætter en kædereaktion af begivenheder i gang.

Senere skrev Kerstin Sundh mange ungdomsbøger om lignende emner. I Held i uheld kommer Karin, der er adoptivbarn, til at høre sin mor sige, at hun altid vil elske lillesøsteren, uanset hvad, fordi hun er hendes eget barn. Denne sætning vokser uforholdsmæssigt meget i Karins bevidsthed, og sætter mange tanker og handlinger i gang.

Kerstin Sundh har gennem årene skrevet en lang række letlæsningsbøger beregnet til den første læsning. Serien om Martin er den nyeste. I 5 bøger følger vi Martin fra han er 4 til 6 år.
Bøgerne er humoristiske og lette, og har alligevel en god gedigen handling. I Dagens helt er Martin ked af, at alle synes bedst om hans bror Johan, der er tennisstjerne. En dag redder Martin Ulrikke fra at drukne, og nu er det ham, der kommer i avisen og er - dagens helt!