Thorstein Thomsen som barn

Thorstein Thomsen blev født i 1950 i Jægersborg ved Lyngby. Da han var 1 år gammel blev hans forældre skilt, og han voksede op hos sin mor der arbejdede som kontorassistent "til 800,- om måneden", som han selv nævner. Han husker at dét måtte han ikke sige til nogen. Hans far arbejdede som typograf i København, men var ikke nogen god far for Thorstein. Han siger selv om sin far: "Han var en god typograf, men en dårlig far som overhovedet ikke forstod sig på børn og som ikke var noget for mig. Jeg var selvfølgelig noget for ham! Sådan er det."

29820236

Efter skilsmissen havde hans mor forskellige kærester - den ene værre end den anden - og da Thorstein var 7 år gammel blev hans mor gift igen, og han fik en lillesøster. Morens mand var alkoholiker, så Thorstein Thomsen fik tidligt et forhold til den side af livet, hvilket da også skinner igennem i hans forfatterskab.

Thorstein Thomsen startede i Bernadotteskolen og gik der de første tre år af sin skolegang. Bernadotteskolen var ikke noget for ham, og han gik der også kun efter sin fars ønske. Efter tredje klasse skiftede han til den kommunale skole i Lyngby, og allerede i 1964 kom han med i sit første orkester - et orkester der blandt andre også talte C.V. Jørgensen. Thorstein Thomsen tog realeksamen i 1967 og studentereksamen 3 år efter fra et gymnasium i Hellerup.