Thorstein Thomsen som voksen

Thorstein Thomsen startede på universitetet i 1970, og det tog ham 12 år at blive færdig. Det skyldes blandt andet at han ikke læste særligt koncentreret, fordi han arbejdede med en masse andre ting ved siden af studierne. Det var primært musikken der optog ham, og i 1974-75 spillede han blandt andet sammen med C.V. Jørgensen´s band som pianist. Senere dannede han selv gruppen Charlatan der bestod frem til 1981, og som udsendte to LP´er. Han kunne faktisk leve af de jobs han havde ved siden af studierne, og det lykkedes ham at komme igennem universitetet uden studiegæld.

Efter uddannelsen på universitetet var han to måneder i pædagogikum (praktisk prøve for fremtidige gymnasielærere), men han fandt hurtigt ud af at han ikke havde lyst til at undervise i gymnasiet. Han sprang fra, hvilket han ikke har fortrudt. I 1975 udkom hans første bog, Fy for den lede om børn i gamle dage. I 1977 udkom hans første roman, Rejsen til planeten Droj som han dog ikke er specielt stolt af . Han hævder selv at have skrevet den på fjorten dage under et piletræ i sin mors have. I 1981 udkom Fem fortællinger om Rock og den første Frede-bog, og Thorstein Thomsens succes som forfatter blev grundlagt.

Thorstein Thomsen spreder sig stadigt over mange områder. Han spiller musik, men som han selv siger, har han måske prøvet så mange forskellige instrumenter at han aldrig er blevet særligt god til at spille på nogen af dem. Han tager ud og optræder, han er involveret i teater, TV og hørespil, og han skriver stadig romaner, billedbøger og børnerim.