Om Hanne-Vibeke Holst

Hanne-Vibeke Holst er født i 1959 og er vokset op i Løkken i Vendsyssel med to yngre søstre. Hun har gået i skole i Løkke, og efter et ophold på en pigeskole i Wien to hun studentereksamen i 1977.

Med to forfattere som forældre, Knud og Kirsten Holst var skridtet ind på forfattervejen nærliggende, og hun begyndte da også tidligt at skrive ting, som bl.a. blev optaget i Vendsyssel Tidende. Efter studentereksamen tog hun et år til Paris som au-pair pige, og da hun var kommet hjem, skrev hun sin første bog om Maja, Hejsa, Majsa (1980). Den blev året efter fulgt af Ud af røret, Maja (1981).

Hun havde dog erfaret, at forfattervejen kan være en ustabil levevej, så i 1980 startede hun på journalistuddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole i Århus. Uddannelsen afsluttedes i 1984, og hun har senere været ansat på Berlingske Tidende, ugebladet "Søndag" og Politiken.

Sideløbende med journalistikken fortsatte hun med at skrive skønlitteratur, selv om hun har givet udtryk for, at hun var forbavset over, hvor godt hun befandt sig som journalist.