Baggrund

Citat
”Andreas er bare en dum idiot, siger jeg til mig selv. Tænk, at jeg håbede. Tænk, at jeg lod ham gøre det. Jeg vil aldrig mere håbe, aldrig mere tale til ham.”
”Hjerte i vente”, s. 132.

Camilla Wandahl er opvokset i den københavnske forstad Albertslund. Hendes mor udgav lærebøger og letlæsningsbøger, og hendes far havde en musisk uddannelse. Allerede i en tidlig alder, og inden hun kunne skrive, fortalte Camilla Wandahl historier om stort og småt. Selv siger hun, at hun fortalte ”... om hver eneste sten på vej hjem fra børnehaven.” (Michel Henri Jadouin: Gys og kærlighed. Vestegnen, 2010-01-18).

Historierne blev hun ved med at fortælle, og da hun begyndte på Holsbjergskolen, fik hun øjnene op for det at skrive historier. Hun drømte om at blive forfatter, illustrator eller journalist, og op gennem teenageårene prøvede hun kræfter med flere former for skriveri. Hun skrev poesi, noveller, romaner og var i en årrække en del af Børne Panelet i Albertslund. Her svarede hun på andre unges spørgsmål om mobning, venskaber og problemer i hjemmet.

Da hun var 14 år, indsendte hun sin første færdige bog, en billedbog, til et forlag, men fik afslag. Redaktøren opmuntrede hende dog til at fortsætte med at skrive og eventuelt tage nogle skrivekurser. Det råd fulgte hun, og som 16-årig vandt hun to novellekonkurrencer med henholdsvis en science fiction og en fantasynovelle.

Da Camilla Wandahl gik i 2.g på Kongsholm Gymnasium, opdagede hun foreningen Håbefulde Unge Forfattere, som hun straks meldte sig ind. I foreningen mødte hun andre forfatterspirer, der ligesom hun selv arbejdede målrettet med blandt andet skrivegrupper og –værksteder for at få udgivet deres historier. Efter gymnasiet læste Camilla Wandahl på N. Zahles Seminarium i København, hvor hun uddannede sig til folkeskolelærer med linjefag i dansk, tysk og billedkunst. Sideløbende med studierne arbejdede hun som skrivelærer og færdiggjorde sin første roman ”Hjerte i vente”.

Camilla Wandahl er bosiddende med sine hunde i Albertslund. Hun underviser, holder foredrag og afholder workshops sideløbende med sin forfattervirksomhed.