Om Torben Weinreich

Der er nogle steder, det er finere at bo end andre. Mange betragter det som fint at bo i Charlottenlund nord for København. Der er Torben Weinreich vokset op, men ikke som en af de "fine". Da hans forældre blev skilt, boede han alene med sin mor, som var rengøringsassistent. Han blev derfor tidligt klar over, at der er sociale forskelle i samfundet, og dem har han skrevet om.

"Franks forældre var "fattige". Det havde Kirstens mor sagt, og hun havde tilføjet: "Er der ikke nogle andre, du kunne lege med end dem nede fra ´det gule hus´?"" (Manden i vinduet). .

Da Torben Weinreichs første bog udkom i 1975 var han 29 år, lærer og cand. pæd. i dansk. Tre år senere besluttede han sig for at leve af at være forfatter.

Torben Weinreich er en flittige forfatter. På de tolv år der er gået siden hans debut, har han skrevet over tredive bøger. Romaner, noveller, letlæsningsbøger, skuespil, fagbøger og lærerbøger.

Men han er også en meget omhyggelig forfatter. Han henter inspiration og sætter sig grundigt ind i tingene, før han skriver dem. Han tager både det han skriver, og dem der skal læses det, alvorligt. Nogle af hans bøger er barske og uhyggelige, andre er fulde af varme og humor.