Bøger med politisk budskab

Torben Weinreich har deltaget aktivt i politisk arbejde siden han var 15 år. Han mener, at de, der sidder på pengene og magten, driver rovdrift på både miljøet og menneskers arbejdskraft.
I midten af halvfjerdserne skrev han to bøger, hvor hans politiske holdning kommer tydeligt frem.

Det sker igen fortæller om to piger på 12 år, Dorthe og Trine, som gør rent på en gummifabrik. En dag sker ulykken, Dorthe får sin ene hånd knust i en af de store maskiner. Direktøren kræver erstatning, fordi Trine har ødelagt maskinen, da hun hjalp Dorthe. Men så bliver Trines far vred ... Direktøren siger til pressen, at det ikke kan ske igen, men sker det igen?

De sorte skygger kaster gru og angst over en lille dansk provinsby, og Niels oplever et efterår, som ændrer han liv. Arbejderne på hans fars bogbinderi strejker, fordi faderen fyrer fire arbejdere, som er i fagforening. Langsomt går tingenes rette sammenhæng op for Niels, da han ser, hvem hans far er, og da nynazismens sorte skygger falder tæt på - over hans eget liv. Og han tager stilling. Det er en meget spændende og uhyggelig roman, hvor tingene er sat på spidsen, selv om meget stof i bogen er hentet fra det virkelige liv.