Baggrund

Citat
”Lige før klokken to var hun klar, og så børstede han hendes hår, satte hende op i sofaen og fotograferede hende. Han takkede hende, velsignede hende og forlod hende. Resten af dagen, lørdag den 13. november, tilbragte han i en skov tæt ved vejen med at bede og hvile.”
”Kaldet”, s. 39.

Bag pseudonymet Inger Ash Wolfe gemmer sig en kendt og anerkendt forfatter. Hvem det drejer sig om, ved kun forfatteren selv, forlaget og forfatterens agent.

Første roman fra Wolfes side var krimien ”The Calling”, som udkom samtidig i Canada, USA og England i 2008. Lige siden har anmeldere og krimientusiaster ivrigt gættet på, hvilken forfatter – og hvilken type forfatter – der kunne gemme sig bag pseudonymet. De canadiske forfattere Margaret Atwood og Linda Spalding har været i spil, men også amerikanske John Updike er blevet nævnt. Endnu har ingen vedkendt sig at være Wolfe. 

Fast står det, at der er tale om en engelsktalende og -skrivende forfatter, der også har udgivet bøger i andre genrer end kriminalgenren. I et skriftligt interview med det amerikanske January Magazine udtalte Wolfe kort tid efter den amerikanske udgivelse af ”The Calling”, at han/hun havde valgt at skrive under pseudonym for at distancere sig fra sine tidligere udgivne bøger, og at han/hun fortsætter med også at udgive bøger i eget navn. (Ali Karim: January Interview Inger Ash Wolfe. Januarymagazine.com, 2008-12).

Navnet Inger Ash Wolfe er ifølge forfatteren selv en hyldest til et afdødt familiemedlem. Oprindeligt ønskede forfatteren blot at kalde sig Inger Wolfe, men da det viste sig, at den danske forfatter Inger Wolf også var begyndt at udgive kriminalromaner, valgte forfatteren i samråd med forlaget at tilføje mellemnavnet Ash – for at undgå forvekslinger.

”Kaldet”, den danske udgave af ”The Calling”, udkom i maj 2011. Roman nummer to, ”The Taken”, udkom på engelsk i 2010.