Baggrund

Citat
“Men det er vel heller ikke sikkert, at der er andre, der synes det samme, som hun synes. Hvad er det lige, hun synes? At der skulle indføres et forbud mod alt det, som ændrer menneskers personlighed til det værre? En moralsk lov? Så må hun vel heller ikke sidde foran fjernsynet hele tiden, hvis hun ikke må gøre noget, der påvirker den perfekte psyke.”
“Eva – et styk vestlig hjerne med kvabs i knolden fx”.

Katrine Buchhave Andersen blev født 1981 i Lejre og voksede op i den lille by Fjellerad syd for Aalborg, hvor hun gik i folkeskole. Efter Buchhave Andersen havde fået sin studenterhue på Aalborg Katedralskole, rejste hun syv måneder til Schweiz for at arbejde på en restaurant og samle penge sammen til en tre måneders rejse til Sydøstasien. Rejsen forsatte til Testrup Højskole, hvor den unge forfatterspire gennem sit arbejde på skolens skrivelinje fandt ud af, at Forfatterskolen eksisterede og efterfølgende søgte ind på skolens populære toårige kunstneriske uddannelse. Det lykkedes Buchhave Andersen at komme gennem Forfatterskolens nåleøje i 2003, og i 2005 dimitterede en skrivelysten forfatterspire, som efter kort tid påbegyndte skriveriet på sin debutroman, mens hun arbejdede som handicaphjælper.

21. juni 2007 udkom Buchhave Andersens debutroman “Eva – et styk vestlig hjerne med kvaps i knolden fx”, der modtog stor opmærksomhed fra anmelderne, som gav blandet, men overvejende positiv kritik.

Buchhave Andersens arbejde med bogen var et langstrakt og gennemtænkt projekt med mange genlæsninger og redigeringer: “Inden jeg sætter mig ned for at skrive, har jeg essensen af indholdet i hovedet. Så skriver jeg og læser det højt for mig selv mange gange. Jeg arbejder til en vis grad rytmisk”, siger hun. (Jørgen Aagaard Jørgen: “Et styk vestlig hjerne med kvaps i knolden”. Fyens Stiftstidende, 2007-06-21).

Buchhave Andersen har desuden lavet redaktionsarbejde for Banana Split – tidsskriftet for multinational litteratur – hvortil hun også har lavet en queerlæsning af Lars Frosts roman “Smukke biler efter krigen”, samt bidraget med et uddrag fra “Eva – et styk vestlig hjerne med kvaps i knolden fx”.

Endvidere har den unge forfatter lavet redaktionsarbejde for “Følgesvend til Verdens Tilstand 2005”, som er en række digtere og forfatteres overskrivelser eller genskrivelser af den årligt udgivne rapport “State of the World”, der ’diagnosticerer’ verden med en lang række samfunds- og naturvidenskabeligt funderede analyser af centrale aspekter af verdens tilstand, økologisk, økonomisk, militært med mere.

I august 2007 rejste Buchhave Andersen til Mellem- og Sydamerika for at arbejde med undervisning og lære spansk, mens hun ser kontinentet: “Jeg synes, det er vildt sjovt at skrive, og det ville være et super lækkert job at leve af. Men nu trænger jeg til at komme ud og se noget andet.” (Randi Rehmeier: “Kvaps i knolden er helt i orden”. Nordjyske Stiftstidende, 2007-06-22).