Baggrund

Citat
”Torvet er fuldstændig øde, og der er helt stille, da jeg ankommer. Sommerluften er fyldt med hvide hår, der er faldet af de døde. Jeg løber rundt og leder efter nogen, der måske gemmer sig et sted, men der er ingen mennesker, for tiden har taget dem, og tiden glemmer ingen. Så vågner jeg.”
”Den danske borgerkrig 2018-2024”, s. 16.

Det kom som en overraskelse for mange, da Kaspar Colling Nielsen i september 2019 blev ansat som taleskriver for den socialdemokratiske klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen. Collings Nielsens unikke position på den hjemlige litterære scene er ikke just sikret via skildringer af jordnær realpolitik. Det er derimod hans særegne fornemmelse for det groteske og absurde, og til tider slet skjulte kritik af dansk politik, som har har på få år markeret sig som en af de mest opfindsomme og originale danske forfattere. Med sine tre udgivelser, som både genre- og formmæssigt svært lader sig definere, har han indtaget en unik position på den danske litterære scene, hvilket både har ført til en stribe pragtanmeldelser, udmærkelse fra Statens Kunstfond og Årets Debutantpris i 2010.

Kaspar Colling Nielsen blev født den 9. februar 1974 i indre København, hvor han også tilbragte det meste af sin barndom. I en ung alder tog hans far ham med til boksestævner, hvilket dels har gjort ham til en stor fan af Mikkel Kessler, men samtidig kan spores i den voldsomhed, der ofte præger hans værker.

I voksenlivet er det dog i højere grad den filosofiske tanke, Kaspar Colling Nielsen har bokset med. Efter afsluttet gymnasieuddannelse tog Colling Nielsen en bachelorgrad i filosofi ved Syddansk Universitet og afsluttede sin uddannelse som cand.merc.fil. ved Copenhagen Business School i 2005.

Ifølge Kaspar Colling Nielsen opdagede han sin interesse for at skrive i teenageårene. Han begyndte at skrive sine egne digte, før han begyndte at læse andres, men det var først, da en ven introducerede ham for Søren Ulrik Thomsens digtsamling ”City Slang”, at han for alvor opdagede, hvilken kraft poesien besidder.

Efter afsluttede studier arbejdede han med innovation og nye produkter hos et udviklingsfirma, mens han skrev i sin fritid. Skriverierne udviklede sig til manuskriptet ”Mount København”, som han sendte til Gyldendal. ”Mount København” udkom i 2010 og er med stor succes opfulgt af ”Den danske borgerkrig 2018-2024” i 2013,  og ”Det europæiske forår” i 2017 og senest novellesamlingen ”Da dinosaurerne var små”..

Kaspar Colling Nielsen bor med sin hustru og to børn i København.