Baggrund

Stephen King er USA’s største moderne eventyrfortæller. Men han er også i sin knapt 30-årige karriere blevet kulturfænomen i et omfang, så det ind imellem kan synes at skygge for selve forfatterskabet og dets kvaliteter.

Efter nogle udregningsmetoder er han vor tids mest solgte forfatter slet og ret. Og det så meget, at det har heddet sig at han ene mand med sin enorme succes har været en hovedårsag til, at man i amerikansk forlagsbranche har turdet blive ved med at udgive indbundne romaner.

Han er for en nutidig, skønlitterær forfatter ekstremt produktiv. Siden sin debut i 1974 har han udsendt op mod 40 romaner, de fleste af betydelig længde heraf to (The Stand og It) på over 1.000 sider, adskillige novellesamlinger og et par bind non-fiction, foruden at han har skrevet film- og TV-manuskripter, instrueret en enkelt film selv (Maximum Overdrive), samt løbende leveret utallige noveller til magasiner, antologier og specialudgivelser.

Endelig er han som én af de første bestseller-forfattere med hovedvægt på populære genrer, i hans tilfælde gys og fantasy, med tiden blevet genstand for betydelig akademisk interesse. På hans officielle hjemmeside www.stephenking.com kan man således finde en særdeles omfattende liste over sekundærlitteratur.