Biografi

Hans biografi er derimod lige så overskuelig som hans produktion ikke er det. Han er født i 1947 i Portland, Maine på USA’s østkyst, og voksede op i ret små kår hos sin enlige mor.

28443056

Efter at have taget en universitetsgrad i litteratur ernærede han sig et par år som gymnasielærer, mens han begyndte at skrive gysernoveller, hovedsagelig til mandeblade. Siden romandebuten Carrie (1974) og navnlig efterfølgeren Salem’s Lot (1975) øjeblikkeligt etablerede ham som bestseller har han levet af at skrive.

De sidste mange år har han været bosat i Bangor, Maine med sin kone og kollega Tabitha King og deres tre børn. Ved siden af sin forfatterkarriere har han løbende dyrket sine to store passioner: rockmusik - han spiller guitar i et fritidsorkester - og baseball.

Udover årelange afhængighedsproblemer i forhold til både alkohol og kokain, som han først kom ud af for relativt få år siden, lader den mest dramatiske begivenhed i hans voksne liv at have været, da han i sommeren 1999 blev kørt ned af en lastvogn nær sit hjem, og i flere måneder lå alvorligt kvæstet. Siden har han dog genoptaget sit forfatterskab i samme tempo som hidtil, med foreløbig en håndfuld bogudgivelser allerede siden ulykken og yderligere flere planlagt til de kommende år.