Baggrund

Citat
”Irminger gav sig selv et sidste dask og stirrede så i væmmelse på slaveblodet fra ridepisken, der havde malet striber i hans håndflade. Som et omvendt Dannebrog: sort blod på hvid hud.”
”Flugten fra Vestindien”, s. 69.

Kim Langer er født i Paris og voksede op så forskellige steder som Bern i Schweiz, Washington DC i USA samt det mere hjemlige Rungsted nord for København. Da han havde taget studentereksamen, hankede han op i rygsækken og tog på rundrejse i Asien. Uden at vide det kom han til at følge i Buddhas fodspor, hvilket plantede den inspiration i ham, der senere skulle vokse til at blive romanen ”Kongen af Kandy”.

Studievalget faldt på biologi ved Københavns Universitet, hvor Langer læste fra 1986 til 1991.

Mellem 1990 og 1997 arbejdede han som forlagsredaktør på Lindhardt og Ringhof, hvorefter han blev oversætter af børne- og ungdomsbøger samt redaktør, inden han selv blev forfatter.

Kim Langer har altid været historisk interesseret, og denne interesse kommer læserne til gode i hans formidling af Danmarks rolle og ansvar i den historiske slavehandel og om de danske tropekolonier. En anden stor inspiration, udover Asien-rejsen, er Langers to sønner, som han længe gerne har villet skrive en historie om, og der optræder da også to drenge som hovedpersoner i hans debutroman.