Baggrund

Det er ikke noget tilfælde, at Lise Nørgaard i Den Blå Bog kalder sig journalist, forfatter. Journalistikken, den faglige kunnen, håndværket om man vil, har altid haft den højeste prioritet hos hende. Og det er reporterens skarpe blik, der kendetegner hendes forfatterskab, lige så meget som det er den elegante letløbende stil. Man løber ikke om hjørner med Lise Nørgaard, hvad enten man er genstand for et interview, eller ender som person i en af hendes bøger, film eller TV-serier.

Hun debuterer i 1959 med romanen Med mor bag rattet, og bliver fra starten en stor læsersucces. Som titlen antyder, handler det om ligestilling på det praktiske plan, anskuet humoristisk. Et tema og en synsvinkel der går igennem hele forfatterskabet og kulminerer i erindringerne Kun en pige og De sendte en dame. Det samlede oplag for erindringerne er på det for danske udgivelser næsten ubegribelige antal 470.600 (marts 1998), og de er naturligvis læst af mange flere.

Sammen med TV-spillet Matador der gang på gang trækker over en million seere til hvert afsnit, har erindringerne gjort Lise Nørgaard til en af Danmarks absolut mest elskede forfattere.