Baggrund

Citat
““Åh Plysbjørn”, sagde Jakob, “hvor jeg dog elsker dig!”
“Det gør jeg også”, sagde Plys.”
“Den meget store bog om Peter Plys”, s. 112.

Alan Alexander Milne blev født den 18. januar 1882 i Hampstead, London, som den yngste af tre sønner. Moderen hed Sarah Maria Heginbotham, og faderen John Vine Milne var direktør på privatskolen Henley House, hvor A.A. Milne tilbragte sine første skoleår. Som elleveårig kom han på Westminster School og begyndte at skrive små vers til skolebladet. Herefter læste han matematik på Trinity College, Cambridge, og samtidig med studierne var han redaktør på studenterbladet. Da han afsluttede sin uddannelse i 1903, flyttede han til London og begyndte straks at bombardere forlag og magasiner med historier, essays og vers. Den første tekst, han fik offentliggjort, kom i Vanity Fair, men især fik han succes med at få bragt historier i det humoristiske magasin Punch, og fra 1906 arbejdede han som assisterende redaktør for netop dette blad.

1913 blev A.A. Milne gift med Dorothy de Selincourt. I 1914 udbrød 1. Verdenskrig, og selv om Milne opfattede sig selv som pacifist, indgik han som signalofficer i hæren. I foråret 1916 blev han sendt til Frankrig og senere blev han leder af signalkompagniet ved Fort Southwick, indtil han forlod hæren i februar 1919. Året efter krigens afslutning fik Milne sønnen Christopher Robin Milne.

Efter karrieren i hæren, stoppede Milne på magasinet Punch og koncentrerede sig om at skrive teaterstykker. I 1923 fik han udgivet sit første børnedigt i Vanity Fair, og året efter publicerede han en bog med børnedigte med titlen “When We Were Very Young” med tegninger af Ernest Shepard. Bogen indeholder et digt om en bamse-bjørn. I 1925 kom Peter Plys officielt til verden med en godnathistorie i Evening News om en drengs eventyr med sit tøjdyr Winnie the Pooh – eller på dansk Peter Plys. Winnie the Pooh var navnet på en bamse tilhørende Milnes søn Christopher Robin, som desuden er navnet på drengen i historierne om Winnie the Pooh – på dansk hedder drengen dog Jakob.

Godnathistorien kom til at udgøre første kapitel i Milnes næste bog med titlen “Winnie-the-Pooh” fra 1926. Den blev fulgt af digtbogen “Now We Are Six” i 1927 og “The House at Pooh Corner” fra 1928. Herefter stoppede Milne med at skrive Peter Plys-historier, men fortsatte som dramatiker og romanforfatter. Det er dog fortællingerne om Peter Plys, han er kendt for – formentlig fordi de er skrevet, så både børn og voksne kan blive beriget af dem.

I 1952 fik Milne foretaget en operation i hjernen og blev delvist invalid. I 1956 døde han efter lang tids sygdom. Men selv om A.A. Milne altså for længst er død, så lever Peter Plys videre. Flere forfattere har skrevet historier om Jakob, Peter Plys og alle de andre sjove og sære dyr i Hundrede Meter Skoven. I 1966 købte Disney-koncernen rettighederne til både Milnes fortællinger og til Shepards tegninger. Den første tegnefilm om Plys og hans venner, “The Many Adventures of Winnie the Pooh”, havde premiere i 1977.