Baggrund

Jacques Tardi (f. 1946) debuterede som tegneserietegner i 1970 i tidsskriftet Pilote. Her blev også hans første lange tegneseriehistorie offentliggjort i 1972. I 1975 modtog tegneren for første gang den eftertragtede Prix Alfred for serien: Historien om den ukendte soldat. Siden 1985, hvor Tardi igen blev tildelt Prix Alfred (denne gang for sin samlede produktion), har Tardi været en af den fransksprogede voksentegneseries mest fremtrædende repræsentanter og har da også dannet skole inden for fransk seriekunst.

I dag regnes Jacques Tardi for en af de førende og mest indflydelsesrige franske serietegnere, og hvert nyt værk fra hans hånd imødeses med spænding af læserne og er på forhånd sikret en omfattende mediebevågenhed.

Tardi har i løbet af karrieren modtaget en lang række priser og hædersbevisninger for sine værker. Ud over Angoulême-festivalens store pris i 1985 har han modtaget adskillige priser på såvel denne som diverse andre store tegneseriefestivaler i Europa. I 2013 blev han udset til at modtage den højeste franske hædersmedalje, Legion d´Honneur, men afslog udmærkelsen.