Samarbejdet med Bent Jørgensen

I 1997 udkom Dyrenes kæmper som den første af foreløbig fire bøger med tekst af den tidligere direktør for Zoologisk Have. Bent Jørgensen er en formidler med udpræget sans for at fremhæve det fantastiske ved virkeligheden, men fiktion er der på ingen måde tale om, og det afspejler sig også i illustrationerne. I de mange, mange enkelttegninger til disse bøger har Birde Poulsen lagt vægt på at give informationer der understøtter teksten. Den gamle lærebogsillustrator fornægter sig ikke. I sine tegninger giver hun en loyal og grundig redegørelse for de biologiske detaljer, men stadig i sin helt personlige streg, der er blødere og mere levende end man ser i så mange andre biologibøger.

23304473

Dyrenes kæmper og de to efterfølgere, Mærkelige dyr (1998) og Dyrenes jægere (1998), fortæller alle med stor underholdningsværdi om fremmedartede og fascinerende dyr som elefanter, strudse, piratfisk, spækhuggere og hyæner og var med til at skaffe Birde Poulsen Kulturministeriets illustratorpris 1998.

Det hidtil seneste resultat af makkerskabet mellem Jørgensen og Poulsen er Krible-krable-dyr (2001), hvor blikket vendes fra den store verden mod det dyreliv og de dramaer som enhver kan opleve i en dansk parcelhushave, på grøftekanten eller ved mosen. Også i denne bog demonstrerer Birde Poulsen sit blik for både boghåndværk og naturskønhed i mange gennemarbejdede opslag, hvor fx fire røde skovmyrer kan stå i en smukt spændt bue hen over et opslag.