Gamerz 7 – El grande monetos

Citat
”Det er alvor. Timmo ser sig omkring på dækket. Overalt omkring ham flygter søfolkene for livet. De er så tæt på at vinde banen, men Timmo er nødt til at hjælpe sin ven. Også selv om det vil koste dem sejren.”

”El grande monetos”, s. 81.

Den syvende bog i Kasper Hoffs Gamerz-serie udkom i 2019 og har en spansk titel, nemlig: ”El grande monetos” - ”De store mønter”. Den er, som resten af serien, veloplagt illustreret af Jan Solheim. Seriens hovedperson Tim, eller Timmo, som han hedder, når han gamer, er blevet noget af en berømthed gennem sin stjernestatus på Team Galaxy, der er midt i kvalifikationskampene til VM. Der er masser af penge og prestige på spil, og Tim glæder sig – indtil hans bedste ven i Team Galaxy, Bandana Boy, begynder at opføre sig underligt og få det rigtig dårligt.

Som sædvanlig spiller Tims ven Anna fra det hedengangne hold De Ukendte en vigtig rolle, da hun er dén, Tim tager fat i, da det for alvor brænder på. Tim må vælge mellem venskab og VM – eller må han? El grande monetos slutter med en vaskeægte cliffhanger: Måske kan De Ukendte genopstå og erobre VM og få hjulpet Bandana Boy ud af en slem knibe.

46448383

Som i seriens foregående bind veksler handlingen mellem at foregå i den virkelige og den virtuelle verden. I den virtuelle er Solheims illustrationer i farver og fortællingen foregår i nutid, mens den virkelige verden er skildret i datid og grå nuancer. El grande monetos er navnet på det skib, der er målet for Team Galaxy i den kvalifikationskamp, der udspiller sig i kapitel 3.

Trods de grå nuancer er den virkelige verden nu spændende nok, for her viser det sig, at holdets chef Igor Sputnik er totalt korrumperet og villig til at ofre sine spillere, hvis blot han kan tjene nok på det. Altså er magt og penge et stort tema i bogen, på flere planer: Både mellem spillerne på Team Galaxy, der hele tiden konfronteres med den interne konkurrence og skal vælge at opføre sig ordentligt over for hinanden, eller lade være, og i forholdet mellem Igor Sputnik og hans spillere og i den struktur der hersker i gamer-verdenens højeste lag, hvor det pludselig ikke kun handler om sporten, men snarere om rigtig, rigtig mange penge. Som Sputnik siger: ”Alting, der er sjovt, er også lidt farligt.” (s. 122).