Efter seks Roland Triel-krimier fik Dennis Jürgensen lyst til at opfinde et nyt krimiunivers. Resultatet er serien om den danske kriminalassistent Lykke Teit fra Københavns Politi og hendes tyske kollega Rudi Lehmann, der er kommissær i Flensborg. Hvor Jürgensen i Triel-serien tog udgangspunkt i storbymiljøet, har han med første bind i Teit og Lehmann-serien rykket handlingen til vandkantsdanmark. ”Mand uden ansigt” udkom i 2021, og bogen foregår i det sønderjyske marskområde, som Jürgensen kender godt som inkarneret fugleentusiast. Netop her lader han sit dansk/tyske makkerpar samarbejde om en sag. En 11-årig dreng finder liget af en mand på en revle langt ude i Vadehavet – midt mellem Danmark og Tyskland. Om at bruge naturen aktivt fortæller Jürgensen: ”I bedste Nordic Noir-stil spiller naturen en stor rolle i ”Mand uden ansigt”. De åbne, øde vidder og den smukke, men også rå natur, der kan være livsfarlig, hvis du ikke har respekt for den, passede godt til den historie, jeg ville fortælle". (Rebekka Andreasen: »Der skal være noget galgenhumor, jeg kan simpelthen ikke lade være«. Bogmagasinet, marts 2021).
38856049
Jürgensen bruger både vejr og miljø til at skabe en ulmende uhygge i kriminalromanen, der er bygget op af små, korte tempofyldte kapitler og forskellige fortællestemmer. Bogen kredser om pædofili og kompliceret sorg, og Jürgensen dykker også ned i de dynamikker, der er i små samfund, hvor alle kender alle, og hvor man både holder øje med – og passer på – hinanden.
Teit og Lehmanns samarbejde fortsætter med en selvstændig historie i ”Bloddue” (2022), hvor forfatteren tager læserne med til Nordtyskland. Teit assisterer Lehmann i en sag, der begynder med en ældre kvinde, der er dræbt i sit hjem i Flensborg. Flere drab følger, og pludselig bliver Lehmann personligt involveret. Historien er bygget op af mange handlingsforløb, som strækker sig over flere årtier. Igen blander Jürgensen krimi og gys for at fortælle om et mørkt kapitel i Tysklands historie. Drabssagen har spor, der peger tilbage til Stasi og fortidens DDR, hvor overvågning og undertrykkelse var hverdag for mange.
I serien bruger Dennis Jürgensen humor som en ventil, især i form af Lehmanns ironiske bemærkninger, så læserne får en smule luft, inden forfatteren igen serverer uhygge eller alvor. Samspillet mellem hovedkaraktererne er i centrum i serien. Lykke Teit er i begyndelsen af 30’erne, Rudi Lehmann er næsten dobbelt så gammel. Hurtigt udvikler de et slags far-datter-forhold, et venskab. Teit er fraskilt og mistede sin lille datter i en tragisk ulykke år tilbage. Lehmann, der for længst har fejret sølvbryllup og har voksne børn, gemmer også på en personlig tragedie. De er forskellige, men har alligevel en del tilfælles.