Baggrund

Citat
”To triste mennesker på en bænk, en kvinde der går fra en mand, og da solen stod op den tredje dag, kunne jeg også se omridset af manden, der sad tilbage. En mand, der var så selvoptaget, at han ødslede omsorg og opmærksomhed på figurerne i en historie, men glemte sin egen kæreste.”
”Forestillinger om Ana Ivan”, s. 227.

Mikkel Rosengaard har med egne ord en ”meget normal middelklassebaggrund” og en otte år ældre bror, som han så meget op til gennem sin barndom. Lige siden han var teenager i Helsingør, har han skrevet tekster og interesseret sig for litteratur. Da han blev student fra Espergærde Gymnasium i 2006 og ville læse videre på universitetet, valgte han at gå en anden vej og læse statskundskab: ”Jeg overvejede ikke rigtig at studere litteratur (…) Jeg tror, det var meget sådan noget med, at jeg man skulle gøre noget fornuftigt. Jeg tror virkelig ikke, jeg troede på, at det kunne lade sig gøre at skrive bøger og leve af bøger” (Martine Stock: Interview til Forfatterweb, februar 2017).

Han fortsatte med at skrive ved siden af studiet, og det blev efterhånden en fast del af aftenen at arbejde nogle timer ind i natten. Nattens skriverier udmøntede sig i forfatterdebuten ”Videre”, der udkom i 2010, samme år som han blev færdig med sin bachelor: ”Det betød virkelig meget for mig at få ungdomsromanen ud (…) den gav mig selvtillid til at turde tro på det. Indtil da havde det været en hobby. Det gjorde, at jeg turde satse på det.” (Martine Stock: Interview til Forfatterweb, februar 2017).

Den dengang 22-årige Mikkel Rosengaard bosatte sig herefter i Brooklyn i New York, for at komme i praktik på litteraturfestivalen PEN World Voices, hvor han endte med at arbejde i tre år, mens han tog sin kandidat. Sideløbende skrev han på sine egne tekster, og i 2016 udkom hans første og anmelderroste voksenroman ”Forestillinger om Ana Ivan”, der allerede inden dens udgivelse blev solgt til Norge, Sverige og Holland. Mikkel Rosengaard bor stadig i Brooklyn, og udover at arbejde på Guggenheim Museet på Manhattan, skriver han essays, noveller og artikler til forskellige magasiner.