Mikkel Rosengaards debut ”Videre” (2010), handler om gymnasiedrengene Morten, Emil og Andreas. Handlingen tager udgangspunkt i deres hverdag på gymnasiet, der, ud over skoleaktiviteter, går med fest, druk, stoffer og piger. Morten er den festglade og umiddelbart sorgløse type i trekløveret, Emil den mere følsomme, og Andreas den intelligente og til tider arrogante. En nat efter endnu en fest sker der noget voldsomt, som involverer Morten og Andreas, og hændelsen afdækkes langsomt, efterhånden som historien skrider frem. Emil, der tog tidligt hjem fra festen, ved ikke, hvad der er sket, men mærker, der er noget forandret mellem de tre venner. Andreas gør alt, hvad han kan, for at fortrænge begivenheden, mens Morten ikke kan glemme, hvad der er sket og er ved at bryde sammen af dårlig samvittighed. Drengene oplever, at deres venskab ændrer sig, og Emil og Andreas bliver samtidig glad for den samme pige, hvilket lægger yderligere pres på deres forhold.
28141246
Historien udfoldes kronologisk og fortælles ud fra hver af drengenes perspektiv: først fra Mortens, så Emils og til sidst Andreas’. Handlingen er i store dele baseret på de anekdoter og historier om weekendens oplevelser, som drengene fortæller hinanden. Gennem historierne søger de at blive bekræftet af hinanden og at skabe en identitet omkring sig selv.
”Videre” tegner et portræt af en ungdomsgeneration af i dag med uanede muligheder. Bogen skildrer samtidig den tomhedsfølelse, der kan følge med, når alle døre er åbne. Drengenes historie eksemplificerer, at det kan være svært, at mærke, hvad man virkelig vil, og hvad der betyder noget, når man kan næsten alt. Det hele mister værdi, og det handler primært om at komme videre i livet uden at reflektere for meget. Romanen rejser ligeledes en moralsk kritik af den egocentri og selvoptagethed, der kan følge med.