Baggrund

Citat
”Mursten, tænkte hun mens hun stirrede ud ad vinduet, brændt af ler der engang under istiden var blevet presset op af Østersøens undergrund og havde lagt sig over det østlige Danmark. Et land uden navn, før træerne og skovene, før overdrev og marker. Et sjælløst Sjælland. Margit gøs af lettelse ved tanken."
”Vener”, s. 261

Fie Frydendal Sigersted er født i 1984 i Hillerød og fortæller, at hendes barndomshjem i Fredensborg ikke havde klaver, men til gengæld en stor pladesamling. Musikken og sangteksterne blev hendes første store kærlighed, hvilket ledte til, at hun selv senere begyndte at skrive både sange og digte.

Efter gymnasiet var Fie Frydendal Sigersted i første del af sine tyvere overbevist om, at hun skulle være musiker og sanger og gik på MGK i Helsingør. Senere begyndte hun på læreruddannelsen på Frederiksberg Seminarium med dansk, religion og billedkunst som hovedfag, plus et semester i kunststudier på American University i Washington DC. Hun blev færdig som lærer i 2014 og fik en stilling som kunstformidler ved Skagens Museerne, ”før skriften og historierne i 2016 blev en nødvendighed jeg ikke længere kunne ignorere,” som hun selv siger det (Interview med Forfatterweb, oktober 2023). 

Fie Frydendal Sigersted har udgivet digte på Slagtryk.dk og har teksterne ”Ørken” og ”Globe” med i digtantologien ”OEHL #1 - Den poet har pels” udgivet på forlaget Ekbátana i 2014. I 2022 romandebuterede Fie Frydendal Sigersted med den forgrenede slægtshistorie ”Vener”, der formidles i et poetisk sprog. Om at bevæge sig inden for poesien siger hun: ”Det lyriske og sanselige sprog optager mig stadig, og selvom prosaen efterhånden har fået overtaget, er det poetiske udtryk fortsat en vigtig del af min skrift.” (Interview med Forfatterweb, oktober 2023).