Baggrund

Citat
”Dronen styrtdykkede mod børnene. De sortlakerede kæber bevægede sig op og ned, som om den gnavede sig igennem luften. ”Kom af vejen!” råbte Lærke og hev Ramona ind til sig. Bowie kastede sig til jorden, men Peter tøvede et sekund, og så var dronen over ham.”
”Den rustne verden: Flugten fra Danmark”, s. 56.

Adam Oskar Fridal Illemann, bedre kendt som Adam O., blev født i København i 1976. Siden flyttede familien til Lolland, hvor Adam O. er vokset op.

Som barn slugte han alle tegneserierne på det lokale bibliotek, hvor hans mor arbejdede som bibliotekar. Inspireret af tegneserierne begyndte Adam O. også selv at tegne, og han lavede blandt andet små tegnefilm på ungdomsskolen.

Da Adam O. så et punkband fra Ungdomshuset i København på det lokale spillested, vidste han, at han gerne ville være en del af miljøet omkring Ungdomshuset på Jagtvej 69. Som 18-årig flyttede Adam O. til København og begyndte at komme i Ungdomshuset, hvor han tegnede plakater, zines og pladecovers for de forskellige bands, der brugte huset. Om dette siger han selv: Jeg var ikke den bedste tegner, men det skulle jo også laves, og på den måde startede det. Der var også et lille fotokopieret ugemagasin, Slam, hvor der mellem politiske manifester og opslag om folkekøkken og koncerter var fortløbende tegneserier, og det lavede blandt andet jeg og Jakob Strid, der også er børnebogsforfatter.” (Niki Treumer Mogensen: Fra Posehuset til prisnomineret for bog. folketidende.dk, 2021-01-31).

Efter i en årrække at have levet af at lave satiretegninger og arbejde som handicaphjælper debuterede Adam O. i 2011 med den dystopiske tegneserie ”Ruiner”.

Adam O. er med sin kæreste og datter bosiddende nær Hvalsø på Sjælland. Sideløbende med sin forfattervirksomhed er han hustegner for hjemløseavisen Hus Forbi, ligesom han også afholder foredrag og workshops for skoleklasser.

I 2020 blev han nomineret til Kulturministeriets børnebogspris for ”Den rustne verden: Flugten fra Danmark” og til Politikens Litteraturpris for den samlede ”Den rustne verden” trilogi.