Baggrund

Citat
”Den glemte trang til Maja slår som gråd gennem halsen. At forsvinde, som skum der svinder i guirlander og efterlader boblede, let slimede aftryk af bølger i sandet, blive til intet langs Majas stærke krop, suge hendes varme, gå i et med den, med den varme faste, selv i søvnen var Majas krop altid klar og stram, som en fjeder, tydelig i sine konturer, parat til at springe op og gå i gang.”

”Hjem” i ”Mødre, døtre, søstre”, s. 34.

Emma Bess Fløe Jørgensen blev født i 1989 og voksede op i Odder og Mårslet lidt uden for Aarhus sammen med sine forældre, sine to yngre søstre og en lillebror. Efter grundskolen tog hun sin studentereksamen fra Aarhus Katedralskole. Emma Bess blev i 2013 optagelse på Forfatterskolen, og efter to år afsluttede hun i 2015 sin forfatterskoleuddannelse. Hendes tid på Forfatterskolen var bl.a. præget af eksperimenter med forskellige litterære genrer. I denne periode arbejdede hun i det hele taget med nogle andre formelle greb end dem, der skulle komme til at præge hendes første novellesamling: ”Da jeg gik på Forfatterskolen, kredsede min interesse mere om de poetiske og abstrakte former. De tekster, jeg skrev, var ikke ret realistiske. De var mere syrede (…) Da jeg stoppede på skolen og selv var lidt svævende mellem forskellige livsfaser, fik jeg behov for mere jordforbindelse. Her opdagede jeg, at novelle- og realismeformen gjorde mine tekster bedre, fordi de var mere forankrede i noget konkret i beskrivelsen af en genkendelige verden,” forklarer Emma Bess og fortsætter: ”Men jeg har stadig villet fastholde, at der er i den her realisme indimellem forekommer nogle afgrunde og huller, hvor mine karakterer forsvinder i svimlende tankestrømme og sansningsverdener. Fordi jeg tror på, at de mekanismer findes i alle mennesker.” (Nina Peitersen: På langfart i erindringen. Information, 2017-12-01).

Efter nogle år i København flyttede Emma Bess tilbage til det jyske. Ud over sin forfatterskoleuddannelse har hun en bachelorgrad i filosofi og litteraturhistorie og er kandidatstuderende på Aarhus Universitet. Den unge forfatter har i en periode været medlem af foreningen Litteraturen på Scenen, der arrangerer forfatteroplæsninger i primært Aarhus men også Odense og København. Emma Bess fik i 2016 datteren Inger og er bosat i bydelen Trøjborg i Aarhus med sin familie. Hun debuterede i 2018 med novellesamlingen ”Mødre, døtre, søstre”.