Camilla Hjørnholm Olsen blev født i Holstebro den 23. august 1975. Hun voksede op i den lille stationsby Aulum nær Herning, hvor hun gik i den lokale folkeskole. I et mailinterview med Forfatterweb fortæller hun, at hun ikke trivedes særlig godt i folkeskolen, hvor hun følte sig udenfor socialt. Da hun startede i gymnasiet i Holstebro, gik det straks bedre socialt, hvilket fik hende til at feste lidt for meget. Hun droppede ud af 2.g og holdt en lang sommerferie, hvorefter hun skiftede til HF i Herning. Hun fortæller “Jeg tog mig mere sammen rent fagligt på HF. Jeg fik blandt andet en virkelig dygtig og inspirerende dansklærer, som gav mig lyst til at studere dansk. Danskstudiet på Københavns Universitet var spændende, og jeg var glad for at fordybe mig i både litteratur og sprog, men det var også et meget elitært miljø og svært at blive taget seriøst, når man som jeg var en ung kvinde, endda fra et ikke-akademisk miljø. Jeg lærte selvfølgelig koderne at kende hen ad vejen. Og jeg kunne godt lide at studere.” (Karina Søby Gulmann: Mailinterview med Forfatterweb, marts 2022).
Camilla Hjørnholm Olsen blev cand.mag. i Dansk i 2004 med speciale om narrativer om stoffremkaldte hallucinationer. Specialet og interessen for misbrugsområdet førte senere til, at hun videreuddannede sig og tog en master i rusmidler fra Aarhus Universitet i 2013. Ved siden af sin forfatterkarriere arbejder hun med politisk kommunikation og udviklingsprojekter på social- og sundhedsområdet og er pt. ansat som udviklingskonsulent i en kommune.
Selvom Camilla Hjørnholm Olsen har skrevet, lige så længe hun kan huske, var det først lige inden, hun fyldte 40, at hun begyndte at tænke på sig selv som forfatter. Til Forfatterweb fortæller hun: “Lige inden jeg fyldte 40, havde jeg en periode med dødsangst og begyndte at skrive med udgivelse for øje. Indtil da var jeg meget hemmelig omkring mine tekster og viste dem ikke til nogen.” I den periode gik hun på Gladiatorskolen og Vesterbro Forfatterskole, og siden har hun udgivet tre bøger og bidraget flittigt til litterære tidsskrifter og antologier.