Baggrund

Citat
”Vuf/
Jeg blev skovlet ud af min mor en sommer i juni og juli august hvis alle timer skal medregnes. Senere blev jeg bytte en levende dessert i en konstant kørende servering.
Jeg havde aldrig fri/ som at jorde rundt i et hamsterhjul i flere uger uden pause. Det gjorde ondt/ skaderne tårnede sig op/ rejste sit virvar af piggede tråde og fik/ gennem tid arbejdet hele min krop op i en indre blødning.”

”Atropa Belladonna”, s. 42.

Glenn Christian er født d 22. januar 1976 i Aarhus. Han er opvokset i Esbjerg. Fra 2005-2007 har han gået på Forfatterskolen. Og her stopper de biografiske detaljer om Glenn Christian. Selvom han har udgivet 14 bøger, har han ikke givet interviews til dagblade, og han er ikke aktiv på de sociale medier. Hans bøger bliver ofte anmeldt i de store dagblade, og ofte positivt. Gennemgående for anmeldelserne er, at de skriver om det sprængte eller konstant foranderlige subjekt, der er i Glenn Christians poesi. Også med dette i baghovedet kan det give mening, at der ikke er så meget personstof tilgængeligt om Glenn Christian, måske også fordi det ikke er så vigtigt for hans bøger.

Hvad man dog kan sige er, at når man kigger på Glenn Christians litterære praksis, hans arkiv af udgivelser, kan man også se et landkort over små, gode danske forlag, og dermed også et udsnit af en nyere dansk litteraturhistorie.

Glenn Christians første bog udkom på billedkunstner og forfatter Henrik Haves forlag After Hand. Forlaget havde en forkærlighed for tværmediale udgivelser.

I 2008 og 2009 udkom henholdsvis ”Den agrare modoffensiv” og ”Moro forsvandt” på forlaget 28/6, som blev stiftet af forfatterne Martin Johs. Møller, Sigurd Buch Kristensen og Rasmus Graff efter et tilfældigt samtidigt ophold på Hald Hovedgaard. Forlaget beskæftigede sig med miniudgivelser, dvs. pamfletter og hæfter, og var et af de første små forlag, der hovedsageligt distribuerede sine udgivelser via deres hjemmeside.

Efter et par bøger mere på After Hand udkom den håndsyede ”Fabriksnoter” på Rolf Sparre Johanssons forlag Organiseret vold begået imod den almindelige tale. Forlaget har et fokus på håndlavede bøger.

Glenn Christian har udgivet tre bøger på det forfatterdrevne forlag Arena, det drejer sig om ”Mudret sol”, ”Atropa Belladonna” og ”Grusomhedsudstillingen”, som også er en del af forlagets genskrivningsserie Donna Wood. 

Han har også udgivet to bøger på Rasmus Graffs forlag OVO Press, det er de to små hæfter ”Gran Canaria del 1” og ”Gran Canaria del 2 – hvalernes hævn”.

På forlaget Antipyrine, som er drevet af Mathias Kokholm, der også arbejdede sammen med Henrik Have på After Hand, udgav Glenn Christian i 2016 ”Vibrio”.

I 2018 udkom Christians ”månen atlas over sandparken avenue” på Gyldendal.