Katrine Clante tegner primært til børnebøger, hvor den skitseagtige blyantstreg og den klare farvepalet går igen i de fleste af hendes illustrationer. Også humor og det poetiske kendetegner illustratorens stil, hvilket både kommer til udtryk i børnebogen ”Flyvere på himlen”, i læselet-serien om Liva og i den grafiske roman ”Pssst!”. Hun kan både visualisere handling og stemning og gør begge dele, så det udvider fortællingernes sproglige univers.
Planter, træer, bier og især sommerfugle er gennemgående i Clantes visuelle univers, og det er tydeligt, at naturen inspirerer hende. Samtidig har hun en fantastisk sans for farver, noget hun allerede som barn har været optaget af, for som hun siger: ”Jeg er nok også blevet hjulpet til at SE verden omkring mig, når jeg gik i naturen med min mor. At alle træstammer ikke er brune; bøgestammer kan være lysegrå eller grønne og kirsebærtræet har en nærmest violet stamme.” (Maria Roslev: Mailinterview med Katrine Clante. Forfatterweb, maj 2014).
Indtil videre har hun kun lavet én grafisk roman. Den er et virvar af visuelle virkemidler, som giver værket et meget personligt formsprog. Bogen er samtidig et realistisk indblik i en ung piges tankestrøm. Selv siger Katrine Clante om genrens betydning for hende: ”Der var noget ved tegneseriemediet, som rumsterede længe, den ville noget med mig. Jeg var vild med at læse de nye grafiske romaner, der kom frem på det tidspunkt: “Persepolis”, “Det store onde”. Der var noget med den realistiske fortælling.” (Erik Barkman: Alene og utilpasset. Nummer 9, Magasin for tegneserier, 2014-04-04).