Baggrund

Citat
”Hvordan var det muligt? Det burde ikke kunne lade sig gøre. Det her var forkert. Jeg skulle væk. Denne her drøm var for livagtig. Hvis bare jeg kunne vågne, hvis bare der havde været nogen til at vække mig…”

”Grænsen til Trafallas – Skyggen fra Nord”, s. 531.

Julie Meta Day er født den 11. maj 1988 i København. Familien med far, mor og en storesøster flyttede siden til Skanderborg, hvor Julie M. Day er opvokset.

Julie M. Day har altid været glad for fantasy og blev for alvor opslugt af genren, da hun som 8-årig stiftede bekendtskab med J.K. Rowlings bøger om troldmanden Harry Potter.

Det var dog ikke en barnedrøm at blive forfatter, selvom det at fortælle og udtrykke sig altid har spillet en rolle i Julie M. Days liv. Selv siger hun om dette: Som barn ville jeg gerne være buschauffør eller maler. Ikke maler som i Monet, men maler som i én der maler væggene i et hus. Jeg har altid været fascineret af farver og af deres sammensætning. Som ung voksen ville jeg gerne være skuespiller. Jeg ville, så at sige, gerne fortælle historier, men da jeg begyndte at skrive, opdagede jeg, at det var mine egne historier, jeg gerne ville fortælle […](Eva Lucia: Forfatterinterview - Julie M. Day. Evaluciamusicandliterature.wordpress.com, 2018-03-19).

I en sommerferie, hvor Julie M. Day kedede sig på sit arbejde, begyndte hun at skrive. Ikke om noget bestemt, bare skrive. Efter et stykke tid begyndte en karakter at tage form. Det viste sig at være hovedpersonen i ”Grænsen til Trafallas – Den halves arv”, den unge kvinde Grace Sullivan. I de følgende tre år arbejdede Julie M. Day med sin roman i hemmelighed. Først da hun havde skrevet næsten 400 sider, fortalte hun sin mor, hvad hun var i gang med og lod hende dernæst læse historien. Der skulle gå endnu fire år, inden hun endelig i 2017 fik udgivet første bind i serien om Trafallas.

Julie M. Day bor i Odder med sin mand og sin søn. Ved siden af sin forfattervirksomhed afholder hun skriveworkshops med skoleklasser.