Grænsen til Trafallas-serien

Citat
”Ganske forsigtigt, og med en fornemmelse af at gøre noget, jeg ikke burde, rullede jeg det mystiske, næsten gennemsigtige papir ud. Materialets struktur mindede om et blads, tyndt og fint, og på en gang både stærkere og endnu mere skrøbeligt end normalt papir.”

”Grænsen til Trafallas – Den halves arv”, s. 11.

”Grænsen til Trafallas”-serien består af ”Grænsen til Trafallas – den halves arv” (2017) og ”Grænsen til Trafallas – Skyggen fra Nord” (2018). Et tredje bind er planlagt til udgivelse i 2019.

For 1000 år siden levede mennesker og elvere side om side. Elverne besad magiske kræfter, som voksede i menneskenes nærvær. Derfor ville nogle elvere udnytte menneskene for at opnå større magisk magt. En krig brød ud mellem to grupper af elvere. Victorlianerne, der mente, at menneskerne skulle leve frie og oprørerne, der ønskede at undertrykke menneskene og gøre dem til slaver. Victorlianerne trak sig sejrrige ud af krigen, men for at forhindre, at elvere fremover skulle kunne bruge menneskene til at gøre sig mægtige, blev menneskenes verden adskilt fra elvernes af en magisk grænse.

54235348

Alt dette er Grace Sullivan uvidende om. Hun er en ung kvinde på 22, der bor sammen med sin faster, Betty, i byen Suamico. Det har hun gjort, siden hun som helt lille mistede sine forældre. Grace arbejder i et antikvariat, hvor hun en dag falder over en mystisk skriftrulle, der lyser, når hun rører ved den. Fra da af ændres Graces liv sig for altid. Skriftrullen rummer nemlig nøglen til, hvordan grænserne mellem elvernes verden, Trafallas, og menneskenes verden kan åbnes igen. Omtrent samtidig med at Grace finder skriftrullen, dukker en mystisk mand op i Suamico. Han holder øje med Grace og med skriftrullen.

Hans navn er Galio, og han er elver. Han ved, at det ikke kun er skriftrullen, der skal bruges til at åbne grænsen. Det skal Grace også. Hun er nemlig halv, det vil sige, at hun er barn af en elver og et menneske. Galio bortfører Grace til Trafallas for at overdrage hende til oprørernes leder, Otera. Inden det sker, bliver hun befriet af elveren Zachos, der kan forvandle sig til en stor hvid tiger. Han fører hende i sikkerhed hos sin bror Kanthos og svigerinde Fëra. Hos Fëra og Kanthos lærer Grace at bruge magi og tale elversprog. For en stund ånder alt fred, men oprørerene er på sporet af Grace, og en ny krig mellem victorlianerne og oprørerne er uundgåelig.

”Grænsen til Trafallas”-serien kredser tematisk dels omkring det godes kamp mod det onde, dels om det at finde sin plads i verden. Grace skal på et personligt plan både finde ud af, hvem hun selv er, hvor hun kommer fra og hvilken af sine identiteter – menneske eller elver – hun skal vælge. Samtidig skal hun også finde ud af, hvilken rolle hun spiller i den store sammenhæng, for både mennesker og elveres fortsatte overlevelse.