Med sine grafiske romaner skildrer Huda Fahmy helt ned i hverdagens detaljer, hvordan det kan føles at være en ung, amerikansk, muslimsk kvinde. Hendes halvvejs selvbiografiske hovedperson Huda tager sin tro og traditionerne alvorligt, men er også vild med humor, vestlig kultur og romantik. Bag tørklædet har hun de samme længsler efter at blive elsket og værdsat som alle andre unge kvinder og mænd. Hun laver jokes og elsker fiktion. Samtidig går hun op i sin tro og har respekt for sine forældre og deres regler. Men hun er hverken kuet eller hjernevasket. I bøgerne fremstår hun som en nuanceret karakter, der må lære sig at navigere rundt i flere modsætninger end de fleste.
I forordene til begge Fahmys oversatte romaner er anført, at læseren skal huske, at fortællingen og dens karakterer ikke repræsenterer alle muslimer eller alle muslimers oplevelser. På den anden side arbejder Fahmy bevidst med at skrive så bredt, at mange immigranter og børn af immigranter vil kunne spejle sig i hendes historier: ”Hvis der havde været en bog som ”Huda F”, da jeg var yngre, ville det have hjulpet mig og gjort tingene så meget lettere. Jeg har lavet bogen ud fra et håb om, at nogle kan spejle sig i den.” (Birgitte Kjær: Huda Fahmy skriver om at være hijabi: ”Hvad i alverden er det ved min bog, der gør, at den skal forbydes”. Politiken, 2023-03-30).
I hendes grafiske romaner er der mange sidehistorier om de fordomme, som Huda møder, og hendes splittelse. Men samtidig er Huda karakteriseret ved at elske sin familie og i sidste ende villigt indordne sig. F.eks. er hun forstående overfor, at hendes forældre tjekker hendes bejlere, og hun lader endda sin mor læse med, da hun og hendes kommende mand i den indledende fase sender kærlighedsmails til hinanden. Åbenbart er denne cocktail stærk nok kost for konservative kræfter i den amerikanske stat Florida til, at de i 2023 fik fjernet hendes bøger fra skolebibliotekerne.
Fahmy vil gerne skabe mere viden om muslimske kvinders forskellige oplevelser, og så er hun inspireret af den kraft, der ligger i at udtrykke sig: ”Jeg føler, at jeg igennem mine bøger hævder min frihed og stemme i et samfund, der ofte tier og marginaliserer netop det.” (Interview med Huda Fahmy: ”Muslimske kvinder er ofte fejlagtigt repræsenteret eller underrepræsenteret i medierne”. Gutkind.dk, 2023-04-03).