Baggrund

Citat
”Jeg kan mærke varmen fra hans hånd gennem blusen, og mine øjne lukker sig lynhurtigt. Trods den uvilje, jeg har bygget op i mit hjerte, må jeg sande, at der også stadig er følelser derinde. Bare fordi et menneske gør én ondt, betyder det ikke, at man bare kan holde op med at elske vedkommende. Det er ikke et menneskes handlinger, der gør mest ondt. Det er kærligheden.”
”Det ender med os”, s. 351.

Colleen Hoover er født i 1979 og voksede op i Texas, USA, i et hjem, der var præget af vold og mangel på penge. Hendes far opførte sig voldeligt over for hendes mor, og de blev skilt, da Hoover var lille. Moderen giftede sig senere igen, men kæmpede økonomisk med at få det til at hænge sammen som mejeriproducent på en mindre gård.

Efter endt uddannelse arbejdede Hoover en årrække i forskellige undervisningsjob og lavede socialt arbejde, inden hun skrev sin første roman. Hun har i begyndelsen af sit voksne liv boet i et trailer-hus og har ligeledes haft svært ved at finde penge til de månedlige regninger. Det var, indtil hun brød igennem i USA med romanen ”Slammed” (2012) og senere verden over med blockbusteren ”Det ender med os” (2016), der fik hende på alle salgslister – ikke mindst med hjælp fra TikTok, hvor millioner af unge fans har givet deres begejstring for bogen tilkende på BookTok. Videoer med hendes hashtag har over 441 millioner views (Lily Herman: Colleen Hoover did it her way. Elle, 2022-01-18).

”Jeg har lært, at man ikke kan fortælle hjertet, hvornår og hvem og hvordan det bør elske. Hjertet gør præcis, som det har lyst til. Det eneste, vi kan kontrollere, er, hvorvidt vi giver vores liv og vores hoveder en chance for at indhente vores hjerter”. Sådan skriver Hoover i ”Måske en dag” (2014), og det citat indrammer nok meget godt, hvordan hun arbejder og er som menneske.

Hun fortæller i interviewet med Lily Herman i magasinet Elle, at hun vidste fra hun var helt lille, at hun havde noget, hun gerne ville fortælle, og når folk spurgte, hvad hun skulle være, når hun blev stor, sagde hun altid ”forfatter”. Colleen Hoover blev dog 26, inden hun forfulgte forfatterdrømmen.

Inden da nåede hun at få tre børn med sin mand, som hun blev gift med som 20-årig, og en karriere indenfor socialt arbejde. Et arbejde, hun ikke har glemt og blandt andet stadig laver igennem den frivillige organisation The Bookworm Box, hvor du kan give en signeret Hoover-bog i gave – og samtidig donere alle pengene til velgørenhed. Colleen Hoover bor i Texas.