Baggrund

Citat
”Det er ikke kun krøllerne, der gør min barnepige anderledes. Selvfølgelig er hun også yngre end min mor. Sommetider holder de møde, så serverer min mor de bløde oste, som hverken er dyre eller fine, men umiskendelig voksenføde alligevel. Man spiser dem ikke for at blive mæt, men for at underholde munden, mens andre taler.”
”Døtreskole”, s. 15.

Benedicte Gui de Thurah Huang er født i 1991 og vokset op i forstæderne nord for København, i andre af hovedstadens bydele og i Aarhus. Hendes efternavn stammer fra hendes morfar, fortæller hun i et interview med Femina og uddyber: ”Gui er en særlig blomst, der blomstrer på det tidspunkt, hvor jeg blev født – og Huang er et virkelig almindeligt navn i Kina.” (Camilla Wass: Et særligt øgenavn gør hende vred. Nu har hun skrevet et forsvar for den type piger, der får det klistret på sig. Femina, 2023-04-15).

I 2016 dimitterede Benedicte Huang fra Forfatterskolen, og hun er også uddannet fra Skrivekunstakademiet i Bergen. Siden 2017 har hun været kritiker og klummeskribent ved Politiken, og hun kender derfor ’gamet’ både som forfatter og kritiker, fortæller hun: ”For mig er det sådan, at det at læse og anmelde litteratur hænger tæt sammen med det at skrive litteratur. Der ligger et værdifuldt møde i det at læse bøger – jeg oplever det som en portal ind til andre menneskers følelser og erfaringer.” (Camilla Wass: Et særligt øgenavn gør hende vred. Nu har hun skrevet et forsvar for den type piger, der får det klistret på sig. Femina, 2023-04-15).

Benedicte Huang debuterede med romanen ”Døtreskole” i 2023, og den bygger både på andre bøger og på forfatterens egen erfaring. Gennem værket har hun besøgt sig selv som 14-15-årig og føler sig derigennem forbundet med den person, hun var i den alder. Hendes intention har været at skildre de stille piger; dem, der i ungdomsårene ikke er vilde og udadvendte, men mere betragtende, indadvendte. I det hele taget vil Huang gerne gøre op med begrebet 12-talspiger og hele ideen om, at det er kikset at fordybe sig: ”At fordybe sig er bare en af tusinde måder at erfare sig selv og sin egen virkelyst i verden på – det er hverken værre eller bedre end at være opslugt af skak eller dygtig til fodbold. Jeg var selv en elev, der gerne ville gøre det godt i skolen.” Hun fortsætter: ”Fordybelse er også en slags begær. Og en ting er sikker: Det har været vigtigt for mig at skrive en bog, som er på pigernes side.” (Camilla Wass: Et særligt øgenavn gør hende vred. Nu har hun skrevet et forsvar for den type piger, der får det klistret på sig. Femina, 2023-04-15).

Benedicte Huang har endvidere publiceret tekster i tidsskrifterne Trappe tusind og Victor B. Andersen’s maskinfabrik.