Beslægtede forfatter- og illustratorskaber

Mennesker med store hoveder og små kroppe finder man i næsten alle Anna Jacobina Jacobsens bøger – og det har hun til fælles med en anden dansk tegner fra samme generation: Otto Dickmeiss. Inspirationer fra surrealistisk kunst og store sørgmodige og uudgrundelige øjne har de til fælles, ligesom begge illustratorer flittigt indlejrer betydningsmættede symboler i deres tegninger, som kan vippe på kanten til det groteske.

Tegnere som Stine Illum og Lea Hebsgaard Andersen har også et tydeligt slægtskab med Anna Jacobina Jacobsen, som de arbejder sammen med i Sumo Illustration. Man fornemmer, at de tre tegnere alle er optaget af blyantens stoflighed, og i Stine Illums illustrationer til Mette Vedsøs ”Dobbelt så gammel” (2017) finder man næsten direkte paralleller til far-figuren i ”Spurv” og til søen på øen i ”Ø”.

Og netop ”Ø” henter – som ordløs fortælling – inspiration hos kunstnere, der også arbejder med stumme billedbøger, selvom stilen ganske vist er helt anderledes. F.eks. danske Bente Olesen Nyström (der særligt er kendt for ordløse og labyrintiske fortællinger, bl.a. ”Vejen til festen” fra 1994) eller australske Shaun Tan (særligt ”Ankomsten” fra 2006) kan ses som forbilleder.