Baggrund

Citat
”Dine svedende pupiller. Jeg ser dem et sted i massen. De penetrerer allerede mine. Din krops mekaniske skridt, de nærmer sig min krop. Vi danser. Du er så langt væk, dine pupiller er så store og flotte. Jeg har lyst til at spise dem som blue jeans.”
”Techno”, s. 7.

Niels Henning Falk Jensby blev født i 1991 og voksede op i Skødstrup nord for Aarhus, hvor han gik på Aarhus Katedralskole. Som 21-årig debuterede han skønlitterært i det digitale tidsskrift Slagtryk med teksterne ”hypertext transfer protocol”, og samme år blev han optaget på Forfatterskolen. Om Poul Borums forfatterskole har han udtalt: ”Forfatterskolen har klart været det mest afgørende sted/begivenhed for min skrivning, da det først er der, jeg forstår, at jeg skal skrive. De andre ting der evt. kunne beskrives ift. min skrivning er petitesser. (...) Jeg ville højst sandsynligt slet ikke skrive længere, hvis jeg ikke havde gået der.” (Anna Møller: Interview med forfatteren til Forfatterweb, 2016-12-27).

Tilfældigheden i Niels Henning Falk Jensbys forfatterskab understreges af, at det slet ikke var meningen, at han ville søge ind på Forfatterskolen. Da han som ung arbejdede i IKEA, gik han og dagdrømte om at blive optaget på Filmskolens manuskriptlinje, men ”»ansøgningsdatoen lå vel lidt skævt i forhold til vagtplanen«, og så blev det Forfatterskolen i stedet,” som han fortæller i et interview (Sarah-Iben Almbjerg: »Hvis læserne føler sig fremmedgjorte, er det fint«. Berlingske Tidende, 2016-11-18).

Niels Henning Falk Jensby afsluttede Forfatterskolens toårige uddannelse i 2015 og udkom samme år med de øvrige afgangselever i ”Forfatterskolens Afgangsantologi 2015”. Året efter udgav han sin romandebut ”Techno”, der i november 2016 var med til at give ham BogForums debutantpris med indstillingsordene ”årets stærkeste debut” (Annelise Hartmann Eskesen: 25-årige Niels Henning er årets debutant: Jeg har virkelig brug for pengene. DR Kultur, 2016-11-11). Siden hen er romanen blevet indstillet til Danish Rainbow Awards kulturpris 2017. Forfatteren har aldrig lagt skjul på, at ”Techno” rummer autobiografiske elementer, selvom både personer og steder er delvist anonymiseret. Niels Henning Falk Jensby startede på danskstudiets bachelordel på Københavns Universitet i 2016.