Fodboldtvillingerne

Citat
””Sikken en redning!” jubler Hamid.
”Møllebakken har verdens bedste målmand!”
”Ja, hun er helt utrolig,” siger Konrad.
Der bliver helt stille. Alle på holdet stirrer på Konrad. Så vender alle sig mod Kim og stirrer endnu mere. Konrad er næsten bange for, at øjnene skal falde ud af hovedet på dem, så meget stirrer de.
”Hun?” siger Pablo.
”Ja,” siger Konrad. ”Lige præcis hun.”

”Det nye hold”, s. 56.

”Fodboldtvillingerne” er en læs-selv-serie af den svenske forfatter Måns Gahrton med illustrationer af Kristian Eskild Jensen. Hovedpersonerne er tvillingeparret Kim og Konrad, der bor sammen med deres mor Louise og lillebroren Putte. Serien er illustreret med computertegninger, og hele karaktergalleriet har et mangainspireret look med store øjne med glimt i, glat hud og friske, tjavsede frisurer. Stilen er kæk og dynamisk, og illustrationerne er ofte hel- eller halvsides tableauer i klare farver og med meget action og hvirvelvinde af fartstriber efter fodbolde, der skrues ind i mål.

I første bog, ”Det nye hold” (2016), er fodboldtvillingerne lige flyttet til en ny by og har første skoledag i deres nye klasse. De når knap at blive introduceret af klasselæreren, før der går en brandalarm og alle børnene må skynde sig ud i gården. Men det er held i uheld, for de to tvillinger får hurtigt startet en fodboldkamp i skolegården og dermed brudt isen med de nye klassekammerater. Hamid fra klassen spørger endda, om de vil være med på hans fodboldhold Møllebakken Kickers, der mangler nye stærke spillere. Konrad er frisk, men Kim skal lige overtales. Da dagen oprinder for den vigtige kamp mellem Møllebakken Kickers og FC Boldtroldene tropper begge tvillinger imidlertid op i nye spilledragter. Kim som holdets nye målmand og Konrad som angriber. Resten af bogen udspiller sig som en kampreportage, hvor fortælleren har sat sig i kommentatorboksen. Spændingen er intens og peaker, da Kim i kampens sidste minut redder et svært straffespark og sikrer Møllebakken Kickers sejren. Dommeren fløjter af, og der er stort bifald og jubelklynge med hele holdet.

52530504

Først til slut i bogen går det op for fodboldholdet og læseren, at Kim er en pige, og selvom det først afføder nogen skepsis, konkluderer Hamid alligevel til sidst at ”Du er i hvert fald den bedste målmand, vi har haft” (s. 58). Tvillingernes fodboldeventyr fortsætter i de følgende bind ”Verdens bedste finte” (2016), ”På sommercamp” (2017) og ”Målrekord” (2018).