Zenia Johnsens børnebøger er illustreret af så forskellige tegnere som Signe Parkins, Tom Kristensen og Jan Oksbøl Callesen, der hver især giver historierne et karakteristisk, men meget forskelligt visuelt udtryk. Sammen med stribemager, illustrator og forfatter Stine Spedsberg, der arbejder under kunstnernavnet StineStregen, har Johnsen udgivet både den romantiske billedbog ”Jeg elsker dig hest!” fra 2016 og en grafisk gyser med titlen ”Ondulaten” (2023). Sidstnævnte handler om drengen Bastian Poulsen. Han ønsker sig en blød kanin, men må kun få en grøn undulat af sin skrappe mor, som Spedsberg gestalter med spøjse ansigtsudtryk, korslagte arme, klare farver og en minimalistisk streg. Spedsberg er kendt for sine autobiografiske onlinestriber og bladtegninger i avisen Politiken. Hun debuterede i 2016 med bogen ”Kærestesorg”, der er en samling af tredive postkort, der kredser om sorg, savn og mistet kærlighed.
En anden dansk forfatter, der ligesom Zenia Johnsen skriver kunstnerisk ambitiøs børnelitteratur i et præcist og poetisk sprog, er den forfatterskoleuddannede Mette Hegnhøj. Savn, ensomhed og venskab er eksempelvis temaet i Hegnhøjs billedbog ”En nat” (2021). Og i den prisbelønnede ”Ella er mit navn vil du købe det” (2014), der er udgivet som en kasse med løse notatark skrevet på en gammeldags skrivemaskine, må pigen Ella ikke få den kat, hun inderligt ønsker sig for sin mor, da hun har allergi.
Rebecca Bach-Lauridsen arbejder i både ord og lyd og har skrevet flere bøger for børn og unge om svære emner som at miste en søskende til døden. I 2016 tilrettelagde Bach-Lauridsen i samarbejde med tonemester Peter Albrechtsen radiodokumentaren ”Rystelsen” om Zenia Johnsens hjernerystelse. Det er en sansemættet sonisk montage, hvor Johnsen i fragmenter fortæller om den dag, hun faldt og slog sit hoved, og om hvordan hun derefter kæmpede med sin forandrede hjerne og sine sansers utilregnelighed.
En anden dansk forfatter, der ligesom Johnsen har bearbejdet en længevarende hjernerystelse litterært, er digter og billedkunstner Amalie Smith. Hun udgav i 2012 hybridhæftet ”Læsningens anatomi”, der er en kombination af notater, teoretisk funderede refleksioner og dagbogstekster fra en måned, hvor hun læser om at læse, selvom hendes hjernerystelse forbyder hende netop det.