Lotte Kaa Andersen forsøger i sine første tre romaner at gå bagom den sociale facade ved at skildre nogle af de tanker og følelser, de fleste forsøger at skjule for andre mennesker. I bøgerne kaster Kaa Andersen også et kritisk og satirisk blik på samtiden, det moderne parforhold og forældreskabet. På dette punkt minder Lotte Kaa Andersens romaner om Kirsten Hamanns bøger på trods af ellers store forskelle mellem de forfatteres udgivelser. I romaner som ”Se på mig” (2011) og ”Alene hjemme” (2015) spidder Hammann også tidsånden og det moderne parforhold med stor humor og indre dialoger. Desuden er der også hos Kirsten Hammann fokus på alt det, vi forsøger at skjule for hinanden og civiliserer os væk fra hver morgen, som det blandt andet beskrives i Hammanns digt ”Jeg civiliserer mig om morgenen” fra 1992. Et andet beslægtet forfatterskab er den danske forfatter Christian Kampmann. Kampmann udgav i midten af 1970’erne fire romaner, der følger overklassefamilien Gregersen fra 1950’ernes velfærdssamfund til 1970’ernes økonomiske krise. Den første roman har titlen ”Visse hensyn” og udkom i 1973. Christian Kampmanns samtidsromaner skildrer med en psykologisk realisme de nære relationer, bl.a. med fokus på den indflydelse, som den samfundsmæssige krise får på figurernes liv og deres forhold til hinanden. På dette punkt kan Lotte Kaa Andersens samtidsskildringer siges at ligne Christian Kampmanns Gregersen-saga.
En anden forfatter, der har beskæftiget sig med familien og skildringen af dansk samtidshistorie, er Katrine Marie Guldager, som med sin fortælling i seks bind, den såkaldte Køge-krønike, bl.a. undersøger familiemedlemmers relationer til hinanden. I den danske forfatter Maria Gerhardts debutroman og kærlighedshistorie ”Der bor Hollywoodstjerner på vejen” fra 2014 finder man en miljøbeskrivelse af den samme del af Nordsjælland, nemlig den rigeste del af Hellerup, som også er omdrejningspunktet i Lotte Kaa Andersens trilogi.
I sin roman ”Den inderste kerne” skildrer Kaa Andersen en af videnskabshistoriens glemte kvinder. Det samme gør sin gældende i Eva Tinds biografiske roman om den danske zoolog Marie Hammer, ”Kvinden der samlede verden” (2021). Forfatter og historiker Gry Jexen har også portrætteret en stribe stærke danske kvinde i bogen ”Kvinde kend din historie”, som også udkom i 2021. Endelig udkom der i 2022 en biografi om Inge Lehmann. Biografien er skrevet af biolog og forfatter Hanne Strager og har titlen ”Skyggezone – en biografi om Inge Lehmann, kvinden, der opdagede Jordens inderste kerne”.