Baggrund

Citat
”Hannah satte sig på en bænk. Forsøgte at ryste sine tankerækker i stykker. Men kunne ikke lade være med at spekulere over, hvorfor det på den måde stod skrevet i marmor og hugget granit, at det kun var sønnernes bedrifter, man altid talte om. Altid sønnerne. Hvornår ville der blive plads til fortællingerne om kvinderne? Om pigerne. Om døtrene.”
”Annas sang”, s. 453.

Benjamin Koppel blev født på Næstved Sygehus d. 21. februar 1974 og voksede op i et bofællesskab på Vesterbro i København som den yngste af tre børn. Benjamin Koppel er barn af musiker Anders Koppel og skuespiller Ulla Koppel, og hans to storesøstre er tegnefilmanimator Sara Koppel og sangerinde Marie Carmen Koppel. Skoleårene tilbragte Benjamin Koppel på Valby Friskole, Kirsebærhaven skole og Freinetskolen. I 1992 blev han student fra Rødovre Gymnasium.

På den danske musikscene er Benjamin Koppel en uomgængelig figur med en karriere, der omfatter over 60 pladeudgivelser og som medvirkende på flere hundrede andre. Han har været kunstnerisk leder og initiativtager til to årlige jazzfestivaler siden 2009 og stiftede sit eget plade- og produktionsselskab Cowbell Music i 1999. Ikke bare som udøvende musiker, men også som formidler af musik har Benjamin Koppel sat mange spor. Det gælder i radioen, hvor han har udviklet radiokoncepter til DR P8 og DR P4 og tilrettelagt, produceret og været vært på flere end 200 radioprogrammer. Han har desuden haft en ugentlig klumme i Ekstra Bladet og været fast dommer i programmet ”Smagsdommerne” på DR2 igennem syv år. I 2011 udgav han sammen med Casper Rongsted bogen ”Ud af musikken”. Endelig har Benjamin Koppel også markeret sig i den værdipolitiske debat som ophavsmand til bevægelsen Ikke i mit navn, der i 2021 fik stor bevågenhed for sin kritik af regeringens flygtningepolitik.

Benjamin Koppel er gift med ungdomskæresten Ann og er far til de to døtre Astrid og Viola. Forfatteren bor i Valby og på Læsø.